«Ελληνικό χρώμα» στη κατάκτηση του πρωταθλήματος της Ινδίας

Metrosport Team19 Μαρτίου 2023

Μόνο συρτάκι που δεν χόρεψαν την ώρα που σήκωναν την κούπα οι πρωταθλητές Ινδίας, αφού το τιμ την ομάδας έχει πολύ έντονο το ελληνικό στοιχείο. Πιο συγκεκριμένα, ο άλλοτε κόουτς του ΝΠΣ Βόλου, Χουάν Φεράντο ήταν αυτός που υπέγραψε την μεγάλη κατάκτηση ως οδηγός της ομάδας. Πρωταγωνιστής ήταν και ο ομογενής Αυστραλός Δημήτρης Πετράτος, ενώ στο τιμ του Ισπανού κόουτς  υπάρχει και ο Έλληνας γυμναστής Τριαντάφυλλος Οικονόμου.

Η Μοχούν Μπαγκάν του Χουάν Φεράντο βρέθηκε στον τελικό αντιμέτωπη με την Μπενγκαλούρου και αφού η κανονική διάρκεια του ματς ανέδειξε ισόπαλες τις δυο ομάδες (2-2), η συνέχεια δόθηκε στην παράταση. Εκεί δεν είχαμε νικητή και τελικά ο τίτλος κρίθηκε στα πέναλτι, με την ομάδα που έχει έδρα στην Γκόα να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια με 4-3.

Καθοριστικό ρόλο στο ματς είχε ο ομογενής Αυστραλός Δημήτρης Πετράτος ο οποίος με δύο δικά του πέναλτι έδωσε το προβάδισμα στη ομάδα του αλλά και διαμόρφωσε το 2-2. Ο 30χρονος επιθετικός είχε μια σούπερ σεζόν με 23 ματς, 12 γκολ και 7 ασίστ.

Αξίζει, δε, να τονίσουμε ότι γυμναστής των πρωταθλητών στην Ινδία είναι ο Τριαντάφυλλος Οικονόμου, ο οποίος ανήκει στο τιμ του Φεράντο, καθώς οι δυο τους συνεργάστηκαν στον ΝΠΣ. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.