Ελληνίδα κάτοικος από τα Ιεροσόλυμα στο metrosport.gr για την επίθεση του Ιράν

Δημήτρης Καλαϊτζής15 Απριλίου 2024

Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησε όλος ο πλανήτης την επίθεση με drones του Ιράν προς το Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου (13/4). Με περισσότερους από 300 πυραύλους και drones επιτέθηκε το Ιράν κατά του Ισραήλ. Ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ιράν «πολύ σοβαρές που ωθούν την περιοχή προς την κλιμάκωση», ενώ προσέθεσε πως κάποιες επιθέσεις σημειώθηκαν με εκτοξεύσεις από το Ιράκ και την Υεμένη.

Σε διάγγελμά του ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε για την επίθεση: «Αναχαιτίσαμε, αποκρούσαμε, μαζί θα νικήσουμε. Τα αμυντικά μας συστήματα έχουν αναπτυχθεί και είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, οι IDF (ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ) είναι ισχυρές. 

Εκτιμούμε τις ΗΠΑ που στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ, καθώς και την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και πολλών άλλων χωρών. Όποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε και εμείς. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από κάθε απειλή και θα το κάνουμε με ηρεμία και αποφασιστικότητα». 

Οι σειρήνες ήχησαν σε Ιερουσαλήμ, Τελ Αβίβ και άλλες πόλεις, οι κάτοικοι έσπευσαν στα καταφύγια, με τον νυχτερινό ουρανό να γεμίζει με φλόγες.

Ελληνίδα κάτοικος που ζει στα Ιεροσόλυμα περιέγραψε στο metrosport.gr τις δύσκολες στιγμές που βίωσε η ίδια και η οικογένειά της το βράδυ του Σαββάτου (13/4): ''Δόξα τω Θεό είμαστε καλά. Περάσαμε δύσκολες στιγμές. Πάνω από το σπίτι μας έπεφταν...βροχή οι βόμβες και τιναχθήκαμε όλοι στον αέρα από τον φόβο μας. Αμέσως πήγαμε στα καταφύγια για να προστατευτούμε. 

Από σήμερα η ζωή συνεχίζεται κανονικά. Άνοιξαν τα σχολεία, τα σούπερ μάρκετ ήταν ανοιχτά για να προμηθεύεται ο κόσμος τρόφιμα. Ο κόσμος κυκλοφορεί κανονικά από σήμερα. Επανήλθαμε γρήγορα στην καθημερινότητα. Είμαστε συνηθισμένοι από τέτοιες καταστάσεις. Εύχομαι να σταματήσει σύντομα όλο αυτό και να μην πάρει μεγαλύτερη έκταση''. 


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.