Ελληνίδα από την Ουχάν περιγράφει τον εφιάλτη του κορωνοϊού

Metrosport Team06 Απριλίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε η Άννα Μαλέγκου. Πρόκειται για Ελληνίδα, η οποία έζησε στο παρελθόν στην Ουχάν και περιέγραψε το πώς η κινεζική πόλη έζησε τον εφιάλτη του κορωνοϊού. Παράλληλα, ανέλυσε τις διαφορές στη συμπεριφορά του κόσμου σε σχέση με το Εδιμβούργο όπου βρίσκεται τώρα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δούλευα στο παρελθόν επί εννιά μήνες στην Ουχάν ως δασκάλα αγγλικών και κρατώ επαφή με τους ανθρώπους που γνώρισα εκεί. Μετά τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο που ήταν όλα κλειστά, πλέον έχουν χαλαρώσει κάπως τα μέτρα. Στο τέλος του μήνα θα ανοίξουν και τα σχολεία. Ειδικά τον Φεβρουάριο ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση. Το καλό με τους Κινέζους είναι πως είναι πολύ πειθαρχημένοι. Ακολούθησαν τις οδηγίες της κυβέρνησης. Στη Σκωτία, που είμαι τώρα, δεν υπακούν τόσο εύκολα. Ακόμη και τώρα βλέπεις κόσμο να περπατά έξω, είναι διαφορετικό το κλίμα. Η Ουχάν είναι μια μεγάλη πόλη με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων, πολύ πυκνοκατοικημένη. Έπαιξε ρόλο κι αυτό για την εξάπλωση του ιού, όπως και ο κοινοβιακός τρόπος ζωής.

Για το πώς είναι η κατάσταση στη Σκωτία: «Εδώ και δύο εβδομάδες είναι κλειστά τα σχολεία. Μόνο μια φορά τη μέρα επιτρέπεται να βγούμε από το σπίτι. Μειώθηκε η κίνηση, αλλά ακόμη βλέπεις κόσμο έξω».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.