Ελληνας προπονητής: «Γιορτή για τη Λίνκολν το ματς με τον ΠΑΟΚ, αυτός είναι ο πιο διάσημος αθλητής»

Metrosport Team30 Αυγούστου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Αλέξης Μεσσάλας, ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής μπιτς βόλεϊ σε άνδρες-γυναίκες, και στα αναπτυξιακά, στο Γιβραλτάρ και μίλησε για τη χώρα, την κατάσταση εκεί, τον αθλητισμό, το επίτευγμα της Λίνκολν και το κλίμα που θα έχει ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ σε δύο εβδομάδες

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Ετοιμάζομαι να ξαναπάω στη Γιβραλτάρ για να τους βοηθήσω με μία διοργάνωση. Είχα μια πρόταση λίγο πριν τον κορωνοϊό, να αναλάβω κάτι εκεί, η χώρα χαρακτηρίζεται αναπτυσσόμενη από τις διεθνείς ομοσπονδίες όσον αφορά το μπιτς βόλεϊ. Μου έκανε τη σύσταση ένας Ελληνας προπονητής, τα καταφέραμε αρκετά καλά. Είναι λίγος περίεργος ο χώρος του μπιτς βόλεϊ με τα χρήματα που παίρνουν οι προπονητές. Το Γιβραλτάρ είναι ένα κρατίδιο, είναι βρετανική αποικία, έχει μικτή κουλτούρα, ισπανική και βρετανική, ακολουθεί ότι προτάσσει η Μ.Βρετανία.

Εχει 30.000 μόνιμους κατοίκους αλλά και 15.000 ανθρώπους που έρχονται καθημερινά για εργασία από την ισπανική πλευρά. Στον αθλητισμό είναι αρκετά πίσω, οι ποδοσφαιριστές της Λίνκολν είναι ημι-επαγγελματίες, το ποδόσφαιρο είναι η δεύτερη δουλειάς τους, παίζουν σε πλαστικό, είναι η πιο ιστορική ομάδα του Γιβραλτάρ. Γι’ αυτούς είναι ένα πολύ ιστορικό γεγονός. Εχουν ένα γήπεδο για όλες τις ομάδες, είναι ένα πρωτάθλημα που παίζουν 10 ομάδες.

Το γήπεδο είναι δίπλα στο αεροδρόμιο, και μετά είναι η πόλη. Όλα κινούνται γύρω από τον βράχο. Να μπει η Λίνκολν στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ είναι ιστορικό γεγονός. Υπάρχουν αρκετοί Ελληνες εκεί. Η επίσημη γλώσσα είναι τα αγγλικά αλλά μιλάνε και ισπανικά, πολλές φορές μιλάνε και τις δύο γλώσσες ταυτόχρονα. Είναι πολύ μεγάλο εμπορικό λιμάνι, ειδικά σε σχέση με το μέγεθος της χώρας. Ο αρχηγός της Λίνκολν είναι ο πιο διάσημος αθλητής, Ρόι Κιπολίνα. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα είναι μεγάλη γιορτή, ειδικά από τη στιγμή που θα είναι το πρώτο σε αυτό το επίπεδο. Είναι πιο εύθυμο το κλίμα, το χαίρονται. Υπάρχει αθλητισμός, είναι σε χαμηλό επίπεδο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.