Έλληνας ομογενής: «Ο Πούτιν δεν θέλει να καταστρέψει την Ουκρανία, γι' αυτό και δεν τελείωσε γρήγορα...»

Metrosport Team01 Μαρτίου 2022

Ο Στάθης Καρυοφυλίδης, Έλληνας ομογενής, από την Συμφερούπολη της Κριμαίας μίλησε στο Metropolis 95.5 για τα δρώμενα στην Ουκρανία.

«Εδώ είμαστε Ρωσία από το 2014. Τοπικός κυβερνήτης υπάρχει, αλλά όλα είναι υπό τον Πούτιν. Δεν υπάρχει εδώ καμία ένταση. Τα μαγαζιά και τα πανεπιστήμια δουλεύουν κανονικά. Δεν έχω συγγενείς, αλλά έχω γνωστούς εκεί kai γινόταν η αιματοχυσία προς ανθρώπους διάφορων εθνικοτήτων, ακόμη και Έλληνες. 

Όλη η Δύση τότε είχε κλειστά τα μάτια, παρότι γινόταν εκκλήσεις να ισχύσει η συμφωνία του Μινσκ, για να σταματήσει η γενοκτονία. Μέχρι που τώρα έμαθαν όλοι που είναι αυτές οι περιοχές« είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Γίνεται μεγάλη παραπληροφόρηση απ' όλα τα κανάλια. Όλη η Δύση βλέπει μόνο το κομμάτι που θέλει. Λένε ότι ρίχνουν βόμβες και σκοτώνουν άμαχο πληθυσμό. Το είχε ξεκαθαρίσει ο Πούτιν, πολλές φορές, ότι δεν έχει σκοπό να βλάψει άμαχο πληθυσμό. Βέβαια είναι αναπόφευκτο. Θέλουν να παρουσιάσουν την Ρωσία ως δολοφόνο και την Ουκρανία σαν άγια. Τόσα χρόνια ήταν μόνοι τους οι άνθρωποι. Παιδιά δεν ήξεραν αν θα γυρίσουν στο σπίτι τους και θα χρειαστεί να κρυφτούν σε κάποιο υπόγειο.

Η είσοδος της Ουκρανίας στην Ευρώπη ήταν η πρόφαση για να κάνουν οι ακροδεξιοί ό,τι έκαναν στο Μαιντάν. Ήρθε ο Πούτιν σε μία νύχτα και πήρε την Κριμαία υπό την ασφάλειά του. Έκανε δημοψήφισμα και ένα μεγάλο ποσοστό υποστήριξε ότι ήθελε να είναι κομμάτι της Ρωσίας.»

Κατέληξε λέγοντας: «Υπάρχει μία τάση μόδας να πηγαίνουν κατά της υπερδύναμης της Ρωσίας. Στη Σοβιετική Ένωση ήταν διαφορετικά τα πράγματα, ακόμη και οι Έλληνες αναγκάστηκαν σε εξορία. Ο Πούτιν με την τότε εξουσία δεν είναι το ίδιο πράγμα. Είναι πιο αυστηρά τα πράγματα απ' ότι στην Ευρώπη, αλλά κρατιούνται οι παραδόσεις. Το έχει πει ο Πούτιν ότι δεν θα τελειώσει τίποτα αν δεν καθαρίσει ο τόπος από τους ναζιστές. Ο Πούτιν δεν θέλει να καταστρέψει την Ουκρανία γι' αυτό και δεν θα τελειώσει γρήγορα αυτή η επιχείρηση. Ο κ. Ζελίνσκι όταν είχε μπει κυβέρνηση είχε πει ότι θα καθαρίσει τον τόπο, αλλά τελικά κάνουν πάλι αυτοί κουμάντο...»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.