Ελλάδα: Συμφωνία με Ελον Μασκ για δορυφορικό Internet σε όλη τη χώρα

Metrosport Team01 Μαΐου 2021

Τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις ετοιμάζει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, προκειμένου η Ελλάδα να είναι μια από τις λίγες χώρες που μέσα στο 2021 θα έχει διαθέσιμο το δορυφορικό internet.

Η Starlink του μεγιστάνα, Ελον Μασκ, θα παρέχει υπηρεσίες δορυφορικού internet στην Ελλάδα και περιγράφεται ως μια κίνηση που θα αλλάξει την αγορά στην τηλεπικοινωνίες.

Η εταιρία προσφέρει ταχύτητες σύνδεσης άνω των 100 Mbps ακόμα και σε σημεία που σήμερα δεν έχουν καν κάλυψη. Το ενδιαφέρον της Starlink χρονολογείται από τα τέλη του 2020 και υπάρχουν επαφές τόσο με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όσο και με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Οι προτάσεις της εταιρείας βρίσκονται ήδη στα χέρια του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, ο οποίος -όπως σημείωσε το «Πρώτο Θέμα»- έχει εμπλακεί προσωπικά στο όλο project, με επαφές και συζητήσεις με τη συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς θεωρεί ότι αυτή η εξέλιξη μπορεί να συμβάλει στη σημαντική και άμεση αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών δυνατοτήτων της χώρας.

Η Ελλάδα είναι η χώρα ουραγός σ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα του internet με μέση ταχύτητα download 29 Mbps και η συνεργασία με τη Starlink, παρ’ ότι πρόκειται για διαφορετική υπηρεσία και τεχνολογία, εκτιμάται πως θα βελτιώσει τα δεδομένα σ’ αυτόν τον τομέα.

Πηγή: Protagon.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.