Σχολείο στην Καλαμάτα: Σώθηκαν λόγω... διαλλείματος! Θα τους πλάκωναν οι σοβάδες

Metrosport Team30 Νοεμβρίου 2021

Ένα ακόμα δυσάρεστο περιστατικό έλαβε χώρα σε σχολείο της Ελλάδας, αυτή τη φορά στην Καλαμάτα, όταν έπεσαν σοβάδες εντός της τάξης με τους μαθητές ευτυχώς να είναι στο καθιερωμένο διάλλειμα. 

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα της Καλαμάτας, 2 τετραγωνικά οροφής αποκολλήθηκαν και έπεσαν στα θρανία με τον Δήμο να στέλνει αμέσως μηχανικούς για τον έλεγχο της εν λόγω αίθουσας καθώς και του υπόλοιπου κτηρίου, ενώ υπήρξε και εκκένωση.

Η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας

«Αποκολλήθηκε τμήμα των επιχρισμάτων οροφής στο 1ο ΓΕΛ

Σήμερα, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 κατά τη διάρκεια του τρίτου διαλείμματος, από την οροφή του τμήματος Γ2 (όροφος), αποκολλήθηκε τμήμα των επιχρισμάτων της οροφής, στο 1ο ΓΕΛ. Άμεσα μετά το περιστατικό πτώσης σοβά στην αίθουσα του 1ου ΓΕΛ, αρμόδιοι τεχνικοί υπάλληλοι του Τμήματος Συντήρησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών προέβησαν σε επιτόπια αυτοψία.

Σύμφωνα με την Δ.Τ.Υ., κατά την ανωτέρω αυτοψία πρόκυψε ότι η αποκόλληση σε επιφάνεια περίπου 2 τ.μ., οφείλεται σε ελλειμματική πρόσφυση του σοβά με την πλάκα οροφής από ωπλισμένο σκυρόδεμα, κατά το στάδιο κατασκευής του κτίσματος. Για λόγους ασφαλείας η αίθουσα αποκλείστηκε ως προς τη λειτουργία και θα ακολουθήσει άμεσα έλεγχος του συνόλου της επιφάνειας της οροφής. Αντίστοιχος έλεγχος θα πραγματοποιηθεί και στους υπόλοιπους χώρους του Σχολείου. Ανάλογα με τα αποτελέσματα του ελέγχου θα ακολουθήσουν εργασίες αποκατάστασης».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.