«Έλιωσε» τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο, πλήρωσε μία αδράνεια στην άμυνα

Χρύσανθος Δοβλέτογλου30 Ιανουαρίου 2022

Η καθολική υπεροχή του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο δεν μεταφράστηκε σε προβάδισμα, με αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να μείνει στο 1-1 με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και στο -9 από την κορυφή. Ο Μπα με αυτογκόλ έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ στο 42', αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Τικίνιο με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής ισοφάρισε στο τελικό αποτέλεσμα, εκμεταλλευόμενος μία αδράνεια στην άμυνα των ασπρόμαυρων.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο γήπεδο και μόλις στο 2' απείλησε για πρώτη φορά. Ο Βιεϊρίνια γέμισε με φάουλ στην περιοχή, ο Μπίσεσβαρ έστρωσε στον Κούρτιτς στο πέναλτι, όμως, το σουτ του Σλοβένου κόντραρε στο κεφάλι του Μπα και πέρασε κόρνερ. Ο Δικέφαλος πίεζε και κέρδιζε μονομαχίες, με αποτέλεσμα να έχει εγκατασταθεί στην περιοχή του Βάτσλικ.

Ξέφρενος ρυθμός, σπουδαίες ευκαιρίες από τον ΠΑΟΚ

Στο 7' ο Κούρτιτς δοκίμασε το πόδι του πλάγια έξω από την περιοχή, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων του είπε «όχι» με εντυπωσιακή επέμβαση και στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Ίνγκασον να δει τον Βάτσλικ να βγάζει την κεφαλιά του πάνω στην γραμμή. Ακολούθησε στο 8' ένα άστοχο σουτ του Ανδρούτσου και στο 9' νέα φάση για τον Δικέφαλο.

Ο Μπίσεσβαρ έκανε σλάλομ από αριστερά, έσπασε στον Τσιγγάρα, όμως, το σουτ του νεαρού άσου δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 12' ο Πασχαλάκης δεν ανησύχησε από κεφαλιά του Τικίνιο. Ο καταιγιστικός ΠΑΟΚ απείλησε ξανά, όταν στο 14' ο Μπίσεσβαρ ζύγισε το πόδι του, σούταρε, αλλά ο Βάτσλικ έπεσε σωστά στη γωνία του και στο 15' ο Ίνγκασον έκοψε σωτήρια τον Ανδρούτσο, ο οποίος βγήκε απέναντι από την εστία των ασπρόμαυρων.

Ο Ζίβκοβιτς το πήρε πάνω του στο 23', σούταρε με το αριστερό από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Βάτσλικ είχε πάλι απάντηση και από εκεί και πέρα το τέμπο παρέμεινε υψηλό, όμως, οι φάσεις μειώθηκαν αισθητά, με τον ΠΑΟΚ να βγάζει, πάντως, περισσότερο πάθος στον αγωνιστικό χώρο. Και, τελικά, καρπώθηκε αυτή την αυταπάρνηση στο 42', έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Αντρίγια.

«Ξυραφιά» του Αντρίγια, αυτογκόλ ο Μπα και γρήγορη ισοφάριση

Ο Σέρβος άσος έστειλε την μπάλα προς την εστία, ο Μπα βρήκε ελάχιστα την μπάλα με το πάνω μέρος του κεφαλιού του και κατέληξε στα δίχτυα, αλλά η χαρά των παικτών του ΠΑΟΚ δεν κράτησε πολύ. Δύο λεπτά αργότερα, μετά από τσαφ του Καμαρά, ο Τικίνιο βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Πασχαλάκη και ισοφάρισε, στην τελευταία φαση του πρώτου ημιχρόνου.

Φάση με τον Ζίβκοβιτς, δοκάρι με τον Τσιγγάρα

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν πιο υποτονικό, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ βρήκε καλή φάση στο 52'. Η μπάλα στρώθηκε στον Αντρίγια στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Βάτσλικ απέκρουσε το γυριστό σουτ του Σέρβου, ενώ στο 53' ο Τσιγγάρας σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 71'. Ο Ζαμπά τροφοδοτήθηκε πλάγια μέσα στην περιοχή, κοίταξε την εστία, σούταρε με το δεξί, όμως, δεν σημάδεψε σωστά.

Ο Βραζιλιάνος στο 74' ξεκίνησε κούρσα από το κέντρο, μπήκε στην περιοχή, σούταρε, αλλά ο Βάτσλικ του είπε «όχι» και στο 76', σε μία ανύποπτη φάση, μετά από βαθιά σέντρα, ο Μασούρας πλάσαρε στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά της δοκού και έφυγε άουτ. Στο 80' μακρινό σουτ του Κούρτιτς δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, ενώ στο 81' σουτ του Λύρατζη πέρασε μόλις δίπλα το δοκάρι. Μέχρι το φινάλε οι δύο ομάδες έβγαλαν κούραση και δεν μπόρεσαν να φτάσουν με αξιώσεις στις αντίπαλες εστίες.

MVP

Ο Λύρατζης έπαιξε με πολύ ενέργεια, βοήθησε σε όλη την δεξιά πτέρυγα, είχε πολύ καλές επιστροφές και του αξίζει ο τίτλος του πολυτιμότερου.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Γκοντίνιο δεν χαρίστηκε σε κάρτες. Μοίρασε πέντε σε παίκτες του Ολυμπιακού και τρεις σε ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Δεν είχε να αντιμετωπίσει κάποια δύσκολη φάση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης (87' Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (67' Σίντκλεϊ), Κούρτιτς (87' Σβαμπ), Τσιγγάρας (66' Μιτρίτσα), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (40' Ζαμπά), Άκπομ

Ολυμπιακός: Βάτσλικ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα (46' Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος (46' Λαλά), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Μασούρας (90' Βρουσάι), Α. Καμαρά (90+ Βαλμπουενά), Τικίνιο (87' Ελ Αραμπί)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.