Ελεύθερος ο 14χρονος μαθητής - Καταγγελίες για τις συνθήκες κράτησης!

Metrosport Team19 Οκτωβρίου 2020

Ελεύθερος αφέθηκαν ο 14χρονος και οι υπόλοιποι μαθητές μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι οποίοι είχαν συλληφθεί κατά την διάρκεια ενός σχολικού συλλαλητηρίου που έγινε την περασμένη Πέμπτη.

Πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί έξω από τα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων και ξέσπασε σε χειροκροτήματα την στιγμή που ο 14χρονος αφέθηκε ελεύθερος με την συνοδεία της μητέρας του. Μπροστά στον ανακριτή εκτός από τον 14χρονο, σήμερα βρέθηκαν ακόμα 7 μαθητές.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσαν οι δηλώσεις του νεαρού μαθητή ο οποίος περιγράφοντας τις συνθήκες κράτησης του, υπογράμμισε πως κοιμήθηκε στο πάτωμα

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, ο οποίος συμμετείχε στην συγκέντρωση, μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε: «Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε με την παρουσία μας το αυτονόητο, ότι η θέση των 14χρονων παιδιών είναι στα σχολεία με τους καθηγητές τους και στα σπίτια τους με τους γονείς τους και όχι στα κρατητήρια και στα δικαστήρια. Αν τα παιδιά βρίσκονται εδώ είναι, σε κάθε περίπτωση, αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας. Στηρίζουμε τα παιδιά τα οποία αγωνίζονται για μόρφωση και υγεία σε πολύ δύσκολες συνθήκες γιατί έχουμε αποφασίσει ότι θα είμαστε με τους Αγιάννηδες αυτής της κοινωνίας και όχι με τους Ιαβέρηδες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.