Ελεύθεροι Άνθρωποι (ΕΛΑ): Ο Πάρις Κουρτζίδης στηρίζει την Olympico Vision για μόνιμη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα

Metrosport Team31 Μαρτίου 2022

Tην αμέριστη υποστήριξη του, στον αγώνα που κάνει η Olympico Vision, για τη μόνιμη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», Πάρις Κουρτζίδης, προτάσσοντας μάλιστα κάτι πιο ρεαλιστικό: η υλοποίηση της ιδέας να αφορά στα πιο ιστορικά αθλήματα, η δε διεξαγωγή τους να γίνεται στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο πρόεδρος των «ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ», πραγματοποιώντας πολύωρη συνεργασία με την πρόεδρο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Τιτή Ντολαπτσή, στα γραφεία της Olympico Vision, μετέφερε την εμπειρία του από τη μάχη που ο ίδιος είχε δώσει με την Διεθνή και την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης για την παραμονή του ιστορικού αθλήματος στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κατά τη διάρκειας της συνεργασίας που είχαν, η πρόεδρος της Olympico Vision ενημέρωσε τον κ. Κουρτζίδη για τις δράσεις του μη κερδοσκοπικού οργανισμού και τη συλλογή υπογραφών που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ώστε αυτός ο εθνικός στόχος να αποκτήσει όσο γίνεται περισσότερους συμμάχους, ενώ σχεδίασαν κοινές στρατηγικές και δράσεις.

«Όπως πετύχαμε κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο απέναντι σε μια αδιανόητη απόφαση το 2013 για την Πάλη, έτσι και τώρα με αυτό το δίκαιο αίτημα όλων των Ελλήνων: μπορούμε με θέληση, πίστη, κίνητρα και ισχυρά επιχειρήματα να ανατρέψουμε τις λανθασμένες και άδικες βουλές των "Αθανάτων", σχετικά με τη μόνιμη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα που τους γέννησε. Στην Ελλάδα. Με συνδιοργανώτρια κάθε τετραετία και μία άλλη χώρα. Κι αυτός ο στόχος είμαι πεπεισμένος ότι γίνεται πιο ρεαλιστικός αν τεθεί τουλάχιστον για τα πιο ιστορικά αθλήματα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρτζίδης.

Και πρόσθεσε: «Όλοι οι Έλληνες οφείλουμε να αγκαλιάσουμε αυτή την εθνική προσπάθεια, έχοντας πίστη και ισχυρά επιχειρήματα ότι μπορούμε να πετύχουμε το στόχο που πρώτος ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής έθεσε. Είμαι βέβαιος ότι η φίλη μου, Τιτή Ντολαπτσή, με την σπιρτάδα, το πείσμα, τη μαχητικότητα, την ικανότητα και την οξυδέρκεια που την διακρίνει, μπορεί να αναζωπυρώσει αυτόν τον εθνικό στόχο. Το όραμά της αποτελεί και δικό μου όραμα και δηλώνω την αμέριστη στήριξή μου στο πρόσωπό της και στους αγώνες που δίνει. Όπως η Ελλάδα το 2013 ανέτρεψε μία ειλημμένη απόφαση των Αθανάτων, έτσι και το 2023 μπορεί να τους πείσει να αποδεχτούν το δίκαιο αίτημα της χώρας που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον πολιτισμό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πάρις Κουρτζίδης, το 2013 ως διευθυντής επικοινωνίας και στρατηγικής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης (μετέπειτα και αντιπρόεδρος της αντίστοιχης επιτροπής της διεθνούς ομοσπονδίας Πάλης), σχεδίασε τη διεθνή καμπάνια και το ιστορικό τελετουργικό που είχε πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, για την παραμονή της Πάλης στα Ολυμπιακά Αθλήματα. Ενώ ήταν και ο συντάκτης του ιστορικού πάπυρου που στάλθηκε στους Αθάνατους της ΔΟΕ και έκανε το γύρο του κόσμου μέσα από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, συμβάλλοντας καταλυτικά στην απόφαση για την επανένταξη του αθλήματος στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.