Ελαιόλαδο: Τα μυστικά της ποιότητας και ποιο ελαιόλαδο επιλέγουμε για ποια χρήση

Metrosport Team08 Δεκεμβρίου 2021

Αν δεν γνωρίζετε το αγουρέλαιο, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να σας "συστηθεί". Το αγουρέλαιο είναι το πρώτο λάδι που βγαίνει από τη συγκομιδή της ελιάς, γι’ αυτό και σε κάποιες περιοχές το αποκαλούν πρωτόλαδο ή φρέσκο λάδι αφού είναι το λάδι της Νέας Σοδειάς. Ξεχωρίζει από το μοναδικό πράσινο χρώμα του, την έντονα φρουτώδη γεύση του από αρώματα φρεσκοκομμένης άγουρης ελιάς, αλλά και για τη σπανιότητα που το χαρακτηρίζει, αφού δεν το βρίσκουμε όλο το χρόνο στην αγορά. Το αγουρέλαιο αποτελεί τροφή υψηλής διατροφικής και βιολογικής αξίας χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά. 

Για να απολαύσουμε όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά καλό είναι να το χρησιμοποιούμε ωμό, π.χ. στα λαδερά, στα όσπρια ή απλά σε μια φέτα φρέσκο ψωμί ως ένα μεσογειακό και υγιεινό σνακ.

Το αγουρέλαιο αποτελεί τροφή υψηλής διατροφικής και βιολογικής αξίας χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά. Για να απολαύσουμε όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά καλό είναι να το χρησιμοποιούμε ωμό, π.χ. στα λαδερά, στα όσπρια ή απλά σε μια φέτα φρέσκο ψωμί ως ένα μεσογειακό και υγιεινό σνακ.

Ωστόσο, θα ήταν άδικο να στρέψουμε τους προβολείς μόνο στο "σπάνιο" αγουρέλαιο και να μη μιλήσουμε ευρύτερα για το ελαιόλαδο, την απόλυτη βάση της ελληνικής διατροφής.

Ελαιόλαδο, το απόλυτο μεσογειακό προϊόν

Μπορεί να ξέρετε ότι στη χώρα μας αγαπάμε το ελαιόλαδο, και πιθανώς αυτό είναι ένα από τα μυστικά ευζωίας και μακροζωίας, αλλά ίσως να μην ξέρετε τους παρακάτω εντυπωσιακούς αριθμούς:

Διαβάστε περισσότερα στο TheToc.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.