Ελάφια με... κορωνοϊό στην Αϊόβα! -Ανήσυχοι οι επιστήμονες

Metrosport Team04 Νοεμβρίου 2021

Την παρουσία του κορωνοϊού σε εκατοντάδες ελάφια στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιβεβαίωσαν Αμερικανοί επιστήμονες, σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο biorxiv.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες μελέτησαν μέσα στη διετία 2020-2021 περίπου 300 ελάφια από την Αϊόβα και διαπίστωσαν ότι το 80% αυτών είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, με τη μόλυνση, μάλιστα, να προέρχεται από τον άνθρωπο. Οι βιολόγοι, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν ακριβώς πώς ο ιός εισήλθε στο σώμα των ζώων από τον άνθρωπο.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι και σε άλλες πολιτείες, τα ελάφια μπορούν επίσης να έχουν κολλήσει κορωνοϊό.

Οι ειδικοί φοβούνται ότι η μετάβαση του ιού στα πιο κοινά ζώα της Βόρειας Αμερικής θα μπορούσε να καταστήσει ακόμα πιο δύσκολη την εξάλειψη της COVID-19. Επιπλέον, τα ελάφια μπορούν να αποτελέσουν «δεξαμενή» για μεταλλάξεις του SARS-CoV-2. Σε αυτή την περίπτωση, ο ιός θα γίνει πιο ανθεκτικός και θα «μάθει να παρακάμπτει τα εμβόλια» επισημαίνουν οι ερευνητές.

Παράλληλα, οι επιστήμονες εκφράζουν την ανησυχία τους για την πιθανή εμφάνιση μιας αντίστροφης αντίδρασης, κατά την οποία τα ελάφια θα μπορούν να μολύνουν τους ανθρώπους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.