Ελ Καντουρί: «Θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ, θα σώσει τη χρονιά το Κύπελλο»

Γιώργος Ζαΐρης09 Απριλίου 2021

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός στον ημιτελικό με την ΑΕΚ αλλά κατάφερε να αποδράσει με το γκολ του Μουργκ και να πάρει σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τον μεγάλο τελικό. Ο Ομάρ Ελ Καντουρί μίλησε στο metrosport.gr για τη σημασία της νίκης και παραδέχθηκε πως ήταν πολύ δύσκολο για τον ΠΑΟΚ να διαχειριστεί τη βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό και ειδικά με τον τρόπο που είχε έρθει, τρεις μέρες νωρίτερα πριν βρεθεί στο ΟΑΚΑ για τον ημιτελικό με την ΑΕΚ.

- Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός στο ματς αλλά έφυγε με τη νίκη. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για την ψυχολογία σας;

«Ήταν μια πολύ σπουδαία νίκη σε ένα πολύ δύσκολο ματς ειδικά αν σκεφτούμε ότι προερχόμασταν από μια ήττα με ένα 3-0 που νομίζω ότι δεν το αξίζαμε. Με την ΑΕΚ κερδίσαμε χωρίς να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι γιατί πιστεύω ότι δεν ήμασταν καλοί και σίγουρα κάναμε χειρότερη εμφάνιση από αυτή στη Λεωφόρο όπου το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό για εμάς. Το σημαντικό όμως είναι ότι κερδίσαμε και πλέον σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε προς το τέλος της σεζόν δεν είναι το πώς κερδίζεις αλλά να κερδίζεις. Αυτό κάναμε και συνεχίζουμε...»

-Πώς προετοιμαστήκατε για τον αγώνα μετά από το βαρύ 3-0;

«Σίγουρα ήταν πολύ δύσκολο να διαχειριστούμε τον ημιτελικό γνωρίζοντας πως τρεις μέρες πριν είχαμε χάσει από τον Παναθηναϊκό και μάλιστα με ένα βαρύ σκορ. Αλλά αυτό μας είπε ο προπονητής μας, να ξεχάσουμε εκείνο το ματς και να αφοσιωθούμε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ήταν δύσκολο να το κάνεις αλλά τελικώς καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και αυτή μας δίνει αυτοπεποίθηση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και ο αντίπαλος μας είχε χάσει με βαρύ σκορ αλλά εμείς τελικά αποδείξαμε ότι έχουμε πιο δυνατό χαρακτήρα και πήραμε την πολύτιμη νίκη. Πάντα αναλύουμε κάθε αγώνα όταν αυτός τελειώσει και συζητάμε. Έτσι και μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό αυτό κάναμε με τον προπονητή μας. Είδαμε τι πήγε καλά και τι όχι. Αλλά όταν αγωνίζεσαι τρεις μέρες μετά από μια βαριά ήττα έναν ημιτελικό αυτό που μετρά είναι η νοοτροπία και το μέταλλο. Νομίζω ότι το κάναμε αυτό απέναντι στην ΑΕΚ χωρίς να κάνουμε καλό παιχνίδι».

-Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να έχει μια σταθερή απόδοση και παρουσιάζει αυτά τα σκαμπανεβάσματα σε όλη τη χρονιά;

«Πιστεύω ότι η ομάδα έχει ποιότητα. Δεν ξέρω αν αυτά τα σκαμπανεβάσματα οφείλονται στην έλλειψη αυτοπεποίθησης κατά τη διάρκεια της σεζόν. Υπάρχουν και πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ και αρκετοί νεαροί. Αλλά πρέπει να δουλέψεις, να βελτιώνεσαι και να μαθαίνεις. Πιστεύω ότι έτσι κύλησε μέχρι στιγμής η σεζόν και νομίζω ότι τα μαθήματα που έχουμε πάρει θα μας βοηθήσουν για τη νέα σεζόν ώστε να είμαστε έτοιμοι και όπως θέλει ο κόσμος να μας βλέπει».

-Θα «σώσετε» τη χρονιά αν πάρετε το Κύπελλο;

«Νομίζω πως ναι, θα σωθεί η χρονιά αν πάρουμε το Κύπελλο γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα τρόπαιο. Αλλά θα ήταν λάθος να σταθούμε μόνο σε αυτό το θεσμό γιατί έχουμε μπροστά μας άλλους οκτώ αγώνες για το Πρωτάθλημα και εκεί έχουμε στόχο ανοικτό. Ανεξάρτητα του ότι δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο, οφείλουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Οι αγώνες αυτοί προηγούνται του τελικού που θέλουμε να βρεθούμε και να πάρουμε το Κύπελλο αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε ένα ακόμη βήμα, δηλαδή το δεύτερο ματς με την ΑΕΚ στο σπίτι μας».

-Σκέφτεσαι το μέλλον σου και ποια είναι η επιθυμία σου;

«Σίγουρα θέλω να μείνω στην Τούμπα. Μιλάμε με την ομάδα αλλά θα το δούμε με το τέλος της σεζόν. Όπως και να έχει θα πάρουμε την καλύτερη λύση από κοινού με την ομάδα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.