Εκτός ορίων ο Πούτιν: Καλεί τους Ουκρανούς σε πραξικόπημα κατά της κυβέρνησής τους

Metrosport Team25 Φεβρουαρίου 2022

Σε πραξικόπημα ουσιαστικά κατά της κυβέρνησης Ζελένσκι καλεί τους Ουκρανούς ο Βλάντιμιρ Πούτιν ζητώντας τους να καταθέσουν τα όπλα και να πάρουν στα χέρια τους την εξουσία.

Την ώρα που συνεδριάζει το ΝΑΤΟ για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και που ο Ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να καταλάβει το Κίεβο, ο Ρώσος πρόεδρος έκανε πρωτοφανείς δηλώσεις.

Αφού εξήρε το έργο του ρωσικού στρατού για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, στη συνέχεια είπε πως στο πεδίο της μάχης δεν πολεμούν Ουκρανοί στρατιώτες, αλλά εθνικιστές, τρομοκράτες και κάλεσε τους Ουκρανούς στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα τους.

Ακόμη, περιέγραψε την κυβέρνηση του προέδρου Ζελένσκι ως «συμμορία τοξικομανών και νεοναζί».

Παράλληλα ζήτησε από τον ουκρανικό στρατό να πάρει την εξουσία στα χέρια του, για να φύγουν οι ναζί, όπως είπε. Στις μάχες, πρόσθεσε, δεν συμμετέχουν Ουκρανοί στρατιώτες αλλά εθνικιστές τους οποίους συνέκρινε με τρομοκράτες. «Οι μάχες δεν δίνονται με τακτικά στρατεύματα, οι Ουκρανοί εθνικιστές παίζουν τον ρόλο των αποσπασμάτων» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Κάνω για άλλη μια φορά έκκληση στο στρατιωτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας: μην επιτρέψετε στους νεοναζί και (Ουκρανούς ριζοσπαστικούς εθνικιστές) να χρησιμοποιούν τα παιδιά, τις γυναίκες και τους πρεσβύτερους σας ως ανθρώπινες ασπίδες», είπε ο Πούτιν σε τηλεοπτική συνάντηση με το συμβούλιο ασφάλειας της Ρωσίας. «Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας, θα είναι πιο εύκολο για εμάς να καταλήξουμε σε συμφωνία». Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί στην Ουκρανία ενεργούσαν «γενναία, επαγγελματικά και ηρωικά».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.