Εκρηξη και ποιότητα τον κρατάνε στην κορυφή

Γιώργος Στράντζαλης18 Οκτωβρίου 2020

Για πέμπτο σερί παιχνίδι ο Αρης πετυχαίνει τον στόχο του και παραμένει μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας. Βασιζόμενος κυρίως στην ατομική ποιότητα του ρόστερ αλλά και αξιοποιώντας τα εκρηκτικά διαστήματα που πιάνει στα παιχνίδια του, έφυγε αλώβητος από τα Γιάννινα σ’ ένα 90άλεπτο ιδιαίτερων συνθηκών, λόγω της αλλαγής της έδρας, αλλά και του αντιαθλητικού σε πολλές περιπτώσεις παιχνίδι του αντιπάλου.

Προφανώς το χθεσινό παιχνίδι χωρίζεται σε δύο σκέλη. Αυτό του πρώτου ημιχρόνου, όπου ο Αρης είχε τον απόλυτο έλεγχο, έπαιξε ωραίο, συνδυαστικό ποδόσφαιρο, έβγαλε ευκαιρίες και με εξαίρεση τη μία τελική του Απόλλωνα δεν απειλήθηκε και πάτησε στην ποιότητα και το μομέντουμ του Γκάμα, ο οποίος κάνει φοβερό τελείωμα φτάνοντας τα τέσσερα γκολ στα πέντε φετινά επίσημα ματς του Αρη.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως, δεν έχει ουδεμία σχέση με την εικόνα που είδαμε στο πρώτο. Ειδικά στο τελευταίο 20άλεπτο όπου ο Αρης έμοιαζε να ξεμένει από δυνάμεις και ιδέες στο παιχνίδι του. Η διάθεση του πρώτου ημιχρόνου εξαφανίστηκε, δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα και ως εκ τούτου μέχρι τη λήξη υπήρχαν στιγμές που καρδιοχτύπησε.

 Και ευτυχώς υπήρχε το VAR στις δύο από τρεις όλες κι όλες τελικές που δημιούργησε ο Απόλλων, ικανές ωστόσο για να “κλέψει” βαθμό. Ο Μάντζιος βλέποντας τα παραπάνω, όταν ειδικά ο αντίπαλος “φόρτωσε” την επίθεση, αντέδρασε από τον πάγκο με στοχευμένες αλλαγές. Έβγαλε τον Τζέγκο καθώς φοβήθηκε το ενδεχόμενο δεύτερης κίτρινης και με την είσοδο των Κάτσε-Σάσα και την αλλαγή διάταξης (4-3-3) επιχείρησε να επαναφέρει την ισορροπία. 

Δίχως τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς το τελευταίο 20άλεπτο ήταν αγχωτικό. Ναι μεν ο Αρης είχε τον έλεγχο, αλλά όχι και την εξυπνάδα, ή την φρεσκάδα, αν προτιμάτε για να διαχειριστεί καλύτερα το τελευταίο κομμάτι του αγώνα δυσκολεύοντας τον εαυτό του.

Οπως και να ‘χει ο Αρης έστω δια πυρός και σιδήρου πέτυχε τον στόχο του και αυτή τη στιγμή είναι πρώτος χάρη στα εκρηκτικά διαστήματα που έβγαλε και στα πέντε παιχνίδια. Το ζητούμενο, όπως το έθεσε και ο Άκης Μάντζιος, είναι αυτά τα εκρηκτικά διαστήματα να αυξηθούν σε διάρκεια και η ομάδα του ν’ αποκτήσει μεγαλύτερη σταθερότητα. Αν συμβεί αυτό, τότε σκεφτείτε πόσα ακόμα τέτοια ευχάριστα βράδια έχουμε να δούμε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.