Εκπτώσεις στην ποινή του μπουκαδόρου

Δημήτρης Μπούζας13 Μαρτίου 2021

Υποθέταμε - χωρίς βέβαια να το πολυπιστεύουμε – ότι αυτήν την φορά ο κατά συρροή υπότροπος (!) θα την έβγαζε δύσκολα μετά τα όσα χυδαία και άθλια καταγράφηκαν στο φύλλο αγώνα από το διαιτητή Σιδηρόπουλο κατά τη διάρκεια της μπούκας του στα αποδυτήρια, μετά τον αγώνα της ομάδας του κόντρα στο «αδελφό» σωματείο. Κι αυτό, γιατί ήταν τόσο προκλητική – θα την χαρακτηρίζαμε και τερατώδη – η συμπεριφορά του, που δεν άφηνε περιθώρια για απαλλαγές και για ποινές – χάδια, με τις οποίες συνήθως ξεγλιστρούσε από τις συχνές και θρασύτατες παραβατικές συμπεριφορές του. Είναι αλήθεια ότι πέρασε κάποια στιγμή από το μυαλό μας ότι θα ήταν αδιανόητο να μην τιμωρηθεί και μάλιστα με την αυστηρότερη των ποινών για αυτό που διέπραξε στο Φάληρο. 

Δυστυχώς όμως οι εξελίξεις διέψευσαν τις υποτιθέμενες πιθανολογήσεις μας και επαλήθευσαν την μόνιμη βεβαιότητα μας ότι το «αφεντικό» είναι κράτος εν κράτει. Και ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πληρώσει όπως και όσο επιβάλλεται το κάθε παραστράτημα του, όσο μεγάλο και αν είναι. Όπως αυτό το τελευταίο το οποίο πρωτοδίκως και λείαν επιεικώς του επέβαλλε την ποινή των 5 μηνών με την αντίστοιχη απαγόρευση εισόδου του στα γήπεδα. Κρατηθείτε όμως γιατί έχουμε και συνέχεια στην υπόθεση. Συνέχεια που αφορά την τύχη της έφεσης του μπουκαδόρου. 

Το δευτεροβάθμιο θεσμικό όργανο την παρέλαβε, την μελέτησε και εξέδωσε την εξής απόφαση: 

Η ποινή των 5 μηνών μειώνεται στους 2!!!Και η απαγόρευση στα γήπεδα περιορίζεται μόνον για τους αγωνιστικούς χώρους και τα αποδυτήρια, εξαφανίζοντας την πρωτόδικη που αφορούσε και την απαγόρευση στα γήπεδα. Σύγχρονοι Προκρούστες οι δικαστές προχώρησαν σε έναν «ακρωτηριασμό» που σχεδόν εξαφάνιζε την πρωτόδικη απόφαση η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι είχε χαρακτηριστεί και επιεικής σύμφωνα με το «μέγεθος» της παράβασης. Το μεγάλο «αφεντικό» για πολλοστή φορά λοιπόν όχι απλά ξεγλιστράει, αλλά αποδεικνύει συγχρόνως και την τεράστια «δύναμη» που διαθέτει (μιντιακή κυριαρχία). Πιο πάνω αναφερθήκαμε στον Προκρούστη της ελληνικής μυθολογίας για να δώσουμε μια εικόνα της επίδειξης κοπτοραπτικής στην οποία επιδόθηκαν δικαστές της απόφασης. Ίσως θα ήταν πιο εύκολο να επικεντρωθούμε στο σήμερα με τη διαπίστωση πως οι σοφοί... δικαστές (των οποίων την απόφαση βέβαια οφείλουμε να σεβαστούμε) εμπνεύστηκαν το σκεπτικό τους από την πολυδιαφημισμένη τακτική των εκπτώσεων που έχει καθιερώσει ο Κωτσόβολος. 

Με την ευκαιρία όμως ας ξαναθυμηθούμε όλες εκείνες τις ιστορίες που ήρθαν στο φως από τις απομαγνητοφωνήσεις του εθνικού μας κοριού και αναφερόντουσαν στις συμπεριφορές και στις σχέσεις ανώτατων δικαστών, εφετών και εισαγγελέων, οι οποίες είχαν σχέση με τα όσα αυτή τη στιγμή συζητάμε. Όσο για την αποφασιστικότητα των διωκτικών και δικαστικών μας Αρχών; Δεν νομίζουμε ότι πρέπει να έχετε κάποιο παράπονο. Κι αυτό γιατί κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς (το διαπιστώσατε στη δίκη των «28», όπως και στις περιπτώσεις του εμπρησμού της επιχείρησης του διαιτητή Κωνσταντινέα, του λιντσαρίσματος του Τζήλου, του ψυχρού εκβιασμού του Ευαγγέλου και της οικογένειας του, του Μπίκα και της διαπόμπευσης δημοσιογράφων με τις αφισοκολλήσεις στον Πειραιά). Κοιμηθείτε ήσυχοι, όπως ήσυχοι κοιμούνται φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όλων αυτών των εγκλημάτων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.