Εκλογές 2023: Την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης κρατούν Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης

Metrosport Team26 Μαΐου 2023

Οι πολιτικοί αρχηγοί επέλεξαν τις έδρες που θα κρατήσουν μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου ενόψει και της ορκωμοσία των βουλευτών της νέας Βουλής η οποία θα διαλυθεί την επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρατήσει την έδρα της Α' Θεσσαλονίκης. Το ίδιο ισχύει και για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, που κρατά και αυτός την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης ώστε να ενισχύσει την παρουσία του στην εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι μένει εκτός Βουλής ο Χάρης Καστανίδης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ο πρόεδρος του κόμματος θα προτείνει για τη θέση του Ε' αντιπροέδρου της Βουλής, τον βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ενώ για τη θέση του γραμματέα του προεδρείου, τον βουλευτή Ανατολικής Αττικής Μανώλη Χριστοδουλάκη ο οποίος είναι ο νέοτερος σε ηλικία βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο λόγος που επιλέγει να κρατήσει την έδρα στη συγκεκριμένη περιφέρεια είναι ότι στις άλλες έδρες που ήταν υποψήφιος θέλησε να αφήσει νέους βουλευτές να βγουν «μπροστά».

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, θεωρείται βέβαιο ότι θα κρατήσει την έδρα στην Α’ Πειραιά.

Ο γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας φαίνεται ότι θα κρατήσει την έδρα στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Φθιώτιδα.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό ποια έδρα θα κρατήσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.