Η εικόνα του μίνι Πρωταθλήματος, μετράει ενόψει του τελικού για τον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας18 Μαΐου 2021

INFO: Δεν αλλάζει τίποτα με το 0-1 που ήρθε από ένα ανορθόδοξο rotation. Η συνολική πολύ καλή εικόνα που είχε η ομάδα στο μίνι πρωτάθλημα, είναι αυτή που μετράει ενόψει του τελικού.

Ασφαλώς και δεν ήθελε ο ΠΑΟΚ να κλείσει τον κύκλο των πλέι οφ, με μια ήττα μέσα στο γήπεδο του και να γκριζάρει κάπως την πολύ καλή εικόνα του. Ομως τα πράγματα δεν του ήρθαν όπως τα υπολόγισε. 

Ο κόουτς αναγκασμένος να διαχειριστεί το ρόστερ του έχοντας μπροστά του το μεγάλο στοίχημα του τελικού, προχώρησε σε κάποιες κινήσεις και εκτιμήσεις οι οποίες αποσκοπούσαν στην ιδανικότερη προσαρμογή της ομάδας του, στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης σημαντικής αναμέτρησης. Θέλησε να «ξεκουράσει» πολύτιμους βασικούς αλλά και να «διαπιστώσει» σε ποιους από τους εφεδρικούς μπορούσε να ποντάρει για εναλλακτικές λύσεις. Γι αυτό το λόγο προχώρησε σε κάποιο rotation προς το τέλος του κύκλου των πλέι οφ, ρισκάροντας να βρεθεί σε απρόοπτες εξελίξεις, πιθανόν και δυσάρεστες εκπλήξεις. Έτσι, είχαμε χθες μια τέτοια περίπτωση που ήρθε ευτυχώς χωρίς να προκαλέσει ζημιά. Κατά πάσα πιθανότητα το γεγονός ότι το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα δεν απειλούσε τον ήδη διασφαλισμένο στόχο της κατάκτησης της δεύτερης θέσης, ο ΠΑΟΚ να ένιωσε μια ιδιαίτερη άνεση και να κινήθηκε με μεγαλύτερο αέρα σε αλλαγές σχημάτων και προσώπων, οι οποίες τελικά δεν τον δικαίωσαν. 

Είναι αλήθεια πως τα rotation δεν του πάνε καθόλου του ΠΑΟΚ. Δεν είναι μόνο το χθεσινό. Υπήρξαν και άλλα τα οποία τον δυσκόλεψαν αφάνταστα όσες φορές επιστρατεύτηκαν. Εν πάση περιπτώσει οι γηπεδούχοι χθες με τον τρόπο που παρατάχθηκαν αλλά και που μετασχηματίστηκαν, δεν έπεισαν κανέναν πως ήταν μια ομάδα συντονισμένη, έχοντας αρμούς, ρυθμό και αγωνιστικό προσανατολισμό. Ήταν ένα ανομοιογεννές, ετεροβαρές και βραδυκίνητο συγκρότημα με ελάχιστες εξαιρέσεις και φωτεινά διαλείμματα. Δεν υπήρχε χημεία σε όσους σχηματισμούς και αλλαγές τακτικής επιστρατεύτηκαν. Λίγες οι καλές στιγμές στο β΄ ημίχρονο και από εκεί και πέρα απογοήτευση. Τα «ζευγάρια» δεν ταίριαζαν, ενώ κάποιοι από τους νέους ήταν απαράδεκτα ανέτοιμοι. Απελπιστικά λίγος, αργός και φοβισμένος ο νεαρός Περέιρα. Παρέμεινε σε ολόκληρο το 90λεπτο χωρίς να δώσει ούτε υποψία υπόσχεσης ότι πάνω του μπορεί αυτή τη στιγμή να στηριχθεί ο Πάμπλο. Και δεν ήταν ο μόνος. Το χθεσινό ρόστερ ανομοιογενές και σε κάποιες περιπτώσεις και «ανισόρροπο», δεν κατάφερε να σταθεί όρθιο, δίνοντας στον Αστέρα της Τρίπολης το δικαίωμα να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη του στα πλέι οφ και να καταρρίψει το φετινό αήττητο της Τούμπας. 

Πάμε όμως παρακάτω, διαγράφοντας τη χθεσινή μουτζούρα. Δεν ξέρουμε τι ήθελε να δει και τι τελικά είδε ο κόουτς. Τι ήθελε να δοκιμάσει και από ποιους έμεινε ευχαριστημένος ή απογοητευμένος. Δικαίωμα του και ευθύνη του. Εκείνο που επιβάλλεται όμως σήμερα, είναι η «επιστροφή» άμεσα στην ψυχολογία και την εικόνα του εξαιρετικού ΠΑΟΚ των πλέι οφ με τις μεγάλες επιτυχίες του. Σε αυτό το κλίμα θα κυλήσει η προετοιμασία μέχρι τον τελικό. Τα αυτοκαταστροφικά rotation (μερικά από τα οποία ήταν αναγκαία) ανήκουν στο παρελθόν. 

Σημαντικά στοιχεία για τη χθεσινή αναμέτρηση θα μπορούσαμε να πούμε είναι η επανάληψη του πέναλτι που απέκρουσε ο Πασχαλάκης και στο VAR... μετρώντας με το μοιρογνωμόνιο είδαν ότι το πόδι δεν ακουμπούσε στη γραμμή (!). Οπως και η είσοδος του Ουάρντα με τον Ροντρίγκο που άλλαξαν κάπως την κατάσταση. Και κάτι ακόμη. Κάποιοι από τους «νεοφερμένους» δυστυχώς δεν δείχνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν.

ΥΓ1: Αναφορά δεν πρόκειται να κάνω για τον διαιτητή κύριο Τζοβάρα. Οι διοικούντες του ΠΑΟΚ κάποια στιγμή θα πρέπει να συνέλθουν γιατί οι πάντες γνωρίζουν ότι στην Τούμπα διαιτητής έπαιζε χθες... ο Καραπαπάς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.