«Έκλεισε» χωρίς μεταγραφή ο ΠΑΟΚ, για πρώτη φορά επί Σαββίδη

Metrosport Team01 Φεβρουαρίου 2020

Από το καλοκαίρι του 2012 όταν ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (που βρίσκονται στο όνομα της συζύγου του και των υιών του), ο Δικέφαλος προχωρούσε σε αποκτήσεις παικτών για την ενίσχυση του συνόλου. Τόσο στις καλοκαιρινές μεταγραφικές περιόδους όσο και στις χειμερινές, ο Δικέφαλος πάντα αποκτούσε παίκτες, στις θέσεις που είχε ανάγκη. Αυτή η μεταγραφική περίοδος, είναι η πρώτη, που “έκλεισε” χωρίς απόκτηση παίκτη, επί εποχής Σαββίδη. Και αυτό από μόνο του, ως γεγονός, έχει την δική του ξεχωριστή σημασία.

Θυμίζουμε πως ο Αμπέλ Φερέιρα σε δηλώσεις του πριν από ενάμιση μήνα, είχε τονίσει πως δεν θέλει να φύγει κανείς και δεν θέλει να έρθει κανείς παίκτης. Αρκετές ημέρες αργότερα, διαφοροποίησε τις θέσεις του και τόνισε πως είχε ζητήσει τρείς παίκτες το καλοκαίρι, έναν χαφ (που είχε αποκτηθεί), ένα αριστερό μπακ και έναν επιθετικό.

Στην προ μίας εβδομάδας τηλεδιάσκεψη που έγινε στην Τούμπα, ο Σαββίδης είπε στον Φερέιρα πως πρέπει να αξιοποιήσει το υλικό της ομάδας που σε γενικές γραμμές κατέκτησε το περσινό νταμπλ. Και το ίδιο πρέπει να κάνει και φέτος.

Από την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, οι επιτελείς του ΠΑΟΚ άφηναν να εννοηθεί, πως εφόσον έρθει πρόταση για να πουληθεί κάποιος παίκτης, τότε θα προχωρούσαν σε κίνηση απόκτησης ενός ή δύο, που ζητούσε ο Φερέιρα. Παράλληλα πρέπει να σημειωθεί πως οι όποιες συζητήσεις και επαφές με παίκτες, έγιναν με την προοπτική να έρθουν ως δανεικοί για έξι μήνες. Ένα τέτοιο ξεκάθαρο παράδειγμα ήταν του 24χρονου Πορτογάλου αριστερού οπισθοφύλακα, Ράφα Σοάρες (από την Γκιμαράες), για τον οποίο διαπραγματεύτηκε ο ΠΑΟΚ. Ομως εξαιτίας και του ποσοστού που είχε η Πόρτο, δυσκόλεψε η απόκτησή του, με δανεισμό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.