Εκκλησίες άνοιξαν τις πόρτες τους, ουρές από πιστούς για να προσκυνήσουν

Metrosport Team17 Απριλίου 2020

Νωρίτερα σήμερα Μ. Παρασκευή είδαμε συγκλονιστικές εικόνες με μία πιστή να προσεύχεται έξω από την κλειδωμένη εξώπορτα εκκλησίας, φαίνεται όμως πως υπάρχουν και άλλοι συμπολίτες μας που βρήκαν τρόπο να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο.

Ανοιξαν για το κοινό -κατά παράβαση των αποφάσεων- ο Ιερός Ναός του Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων καθώς και Ιερός Ναός του Αγίου Γερασίμου στον Βόλο, που αψήφησαν τους περιορισμούς των Αρχών και άνοιξαν την εκκλησία για τους πιστούς.

Οι πιστοί σχημάτισαν, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, ουρές στο προαύλιο των ναών και περίμεναν τη σειρά τους για να προσέλθουν στο εσωτερικό τους και να μπορέσουν να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν στον Επιτάφιο.

Αναφορικά με την εκκλησία που βρίσκεται στην περιοχή των Αμπελοκήπων,στην είσοδο βρίσκονταν δύο νεωκόροι, οι οποίοι «πρόσεχαν» την είσοδο και την έξοδο των πολιτών, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία συνωστισμού και συγχρωτισμού. Λίγο αργότερα, η πόρτα του Ιερού Ναού έκλεισε και οι συγκεντρωμένοι πιστοί αποχώρησαν από το σημείο. Ωστόσο, αυτό που συνέβη, αντίκειται τόσο στα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων, όσο και στην απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών λειτουργία των εκκλησιών.

Ενώ όπως αναφέρει το e-thessalia.gr παρόμοιο σκηνικό είχαμε και στην περιοχή του Βόλου, όπου περίοικοι αντιλήφθηκαν την είσοδο πιστών στην εκκλησία σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και ειδοποίησαν την αστυνομία που μετέβη στον Ιερό Ναό. Μέσα υπήρχε οικογένεια με δυο παιδιά, που απομακρύνθηκαν από τους αστυνομικούς και ο ναός έκλεισε.

Παράβαση της απαγόρευσης παρατηρείται και στον Άγιο Νεκτάριο Νέας Ιωνίας, όπου κατά διαστήματα ανοίγουν οι πόρτες και μπαίνουν μέσα οι πιστοί για να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.