Έκκληση της μνηστής Κασόγκι: «Μη δώσετε τη Νιουκάστλ σε δολοφόνους»

Metrosport Team29 Απριλίου 2020

Παρέμβαση στην Premier League ενόψει της επικείμενης πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Νιουκάστλ σε σαουδαραβικό fund με επικεφαλής τον Πρίγκηπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έκανε η μνηστή του αδικοχαμένου Τζαμάλ Κασόγκι.

Πρόκειται για τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο, ο οποίος δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε εντός του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τζαμάλ Κασόγκι υπήρξε αρκετά επικριτικός εναντίον του καθεστώτος της χώρας του, με αποτέλεσμα να μπει στο «μάτι» της σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας. Αρκετοί είναι, μάλιστα, αυτοί που πιστεύουν, μεταξύ των οποίων και η μνηστή του Κασόγκι, πως ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ευθύνεται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Με αφορμή τη δολοφονία του Κασόγκι, η μνηστή του έστειλε επιστολή στην Premier League ζητώντας να μη δοθεί η άδεια για την αγοραπωλησία της Νιουκάστλ.

Στην επιστολή της, η Χατίς Τζενγκίζ λέει χαρακτηριστικά πως «αυτή η ντροπιαστική και διεφθαρμένη φήμη θα συνδεθεί με την Premier League αν προχωρήσει η εξαγορά της Νιουκάστλ» και πως το «κύρος του αγγλικού ποδοσφαίρου θα θα καταστραφεί από τη σύνδεση με αυτούς που κάνουν τα πιο απεχθή εγκλήματα και μετά θέλουν να τα "ξεπλύνουν" και γι'αυτό θέλουν να συνδεθoύν με το ποδόσφαιρο, για να βελτιώσουν την εικόνα τους».

Η Τζενγκίζ καταλήγει λέγοντας πως «δεν μπορεί να επιτραπεί στο ποδόσφαιρο να γίνει κι αυτό μέρος της συγκάλυψης».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.