Εκείνος ο ΠΑΟΚ κι αυτός…

Αρις Νικολάκης03 Απριλίου 2021

Έπιασαν τόπο οι προσευχές του Πάμπλο Γκαρσία. Επιστρέφουν σώοι κι αβλαβείς τού ΠΑΟΚ οι διεθνείς απανταχού της γης! Κάνει και ρίμα. Για να αρχίσουν με σχετική απαρτία τις προσπάθειες για το come back του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα. Ναι, come back επειδή μέχρι τώρα δεν ήταν σε αυτό. Κάπου αλλού ήταν…

Δε λέμε με σχετική πληρότητα καθώς το ρόστερ του πλήρες δεν είναι. Αυτό πάντως, έχει ο Πάμπλο Γκαρσία. Με αυτό οφείλει, να πορευθεί!

Όλοι στον ΠΑΟΚ συμφωνούν πως δεν πρέπει η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος, να καταλήξει σε παταγώδη επιτυχία. Εύλογα προσδοκούν ένα αξιοπρεπές φινάλε στο Πρωτάθλημα και φυσικά, την κατάκτηση του Κυπέλλου. Αμφότεροι οι στόχοι αυτοί είναι στο βεληνεκές του ΠΑΟΚ.

Ποιου ΠΑΟΚ, όμως; Όχι αυτού που μέχρι πρότινος έβγαζε από τα ρούχα του, τον κόσμο του. Αυτού που μέχρι πρότινος πότιζε φαρμάκι, όσους τον κερνούσαν ροδόσταμο Όχι αυτού του ΠΑΟΚ αλλά του άλλου! Εκείνου ο οποίος κατέκτησε δύο Πρωταθλήματα (το ένα εκλάπη αδίστακτα και κυνικά)

και δυο Κύπελλα. Εκείνος ο ΠΑΟΚ θα ευστοχούσε απόλυτα και στους δυο στόχους τώρα

Και δε συγκρίνουμε πρόσωπα. Καταστάσεις συγκρίνουμε. Τότε ο ΠΑΟΚ δεν έπεφτε… Όταν κι εάν έπεφτε… Αμαχητί! Τώρα; Στις περισσότερες ήττες έπεσε με τα χέρια κάτω.

Αυτές τις καταστάσεις αλλάζοντας ο Πάμπλο Γκαρσία… Σκαλίζοντας δηλαδή – επιμένουμε καιρό σε αυτό – τις στάχτες του Αμπέλ Φερέιρα, για να βρει φωτιά… Θα αλλάξει αυτόν τον ΠΑΟΚ με αυτό το ελλιπές ρόστερ!

ΥΓ 1: Έγινε στη Βουλή μία αναφορά η οποία ταύτιζε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη με τον …ΣΥΡΙΖΑ! Δικαίωμα (και δη, αναφαίρετο) του αναφερόμενου στον Αρχιστράτηγο αλλά… Επιτρέψτε μας, να είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως ο «Γέρος τού Μοριά» ουδέποτε θα έβαζε την υπογραφή του στην επαίσχυντη και κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών!

ΥΓ 2: Καλώς, κάλλιστα αποδίδεται σε μέγιστο βαθμό τιμή και δόξα στον Μοριά και στη Ρούμελη καθώς εκεί φούντωσε η φωτιά της Επανάστασης του 1821. Ναι αλλά… Σπίθες βγήκαν (και) στη Μακεδονία. Αδικούνται κατάφωρα λοιπόν, οι Επαναστάτες του ελληνικού Βορρά από τη μηδενική αναφορά (και) σε αυτούς…

ΥΓ 3: Για την ιστορία… Η Επανάσταση στη Μακεδονία κηρύχθηκε στο Άγιον Όρος. Ήταν τότε 17 Μαΐου 1821. Εκεί, στη Μονή Εσφιγμένου, σε δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαρώνειας Κωνστάντιος, σηκώθηκε το λάβαρο της Επανάστασης στον ελληνικό Βορρά. Έγιναν μάχες με τους Οθωμανούς στον ισθμό του Άθω, στην Ιερισσό και στα Μαδεμοχώρια. 

Στη Μάχη της Ιερισσού οι Έλληνες επαναστάτες υπό τον Εμμανουήλ Παπά κατατρόπωσαν τις οθωμανικές δυνάμεις. Η έκβαση κατάστασης ήταν τελικά, αρνητική για τους Έλληνες. Είχε όμως, όφελος. Στέρησε από τους Οθωμανούς χρόνο και στρατό για δράση στον ελληνικό Νότο…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.