Αρης: Εκεί θα ποντάρει για το «3 στα 3»

Γιώργος Στράντζαλης01 Οκτωβρίου 2021

Τα βασικά «κλειδιά» για να μπορέσει ο Αρης να ξεπεράσει το αυριανό εμπόδιο του Απόλλωνα

1

Ο Ματέο Γκαρσία στο Περιστέρι έβγαλε στοιχεία στο παιχνίδι του ενδεικτικά της ποιότητάς του. Είχε ένταση, κάλυψε και άνοιξε χώρους, έδωσε ταχύτητα στην επίθεση και συνέβαλε στο αμυντικό τρανζίσιον, με το τελείωμα στη φάση του 3-1 να είναι το… κερασάκι. 

Το πιο πιθανό αύριο είναι να πάρει για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα φανέλα βασικού. Σε ένα 90άλεπτο με πολλές παγίδες και κόντρα σε μία ομάδα η οποία θα έρθει για να “κλέψει” το αποτέλεσμα, ο Αργεντινός θα κληθεί να βγει μπροστά και να ηγηθεί της προσπάθειας. 

Εχει την ποιότητα και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για να το κάνει, να λειτουργήσει ως το βασικό γρανάζι της κιτρινόμαυρης μηχανής και να δείξει ότι είναι σε καλό μομέντουμ. Είναι ώρα να.. το πάρει επάνω του.

2

Οι απουσίες βασικών παικτών της μεσοεπιθετικής γραμμής καλλιεργούν ευκαιρία για κάποιους ποδοσφαιριστές. Ενας εξ αυτών είναι ο Ιζέτ Χαϊροβιτς, που προβλέπεται να έχει θέση βασικού στον αυριανό αγώνα. 

Ο Βόσνιος μέχρι τώρα δεν έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά από τους υπόλοιπους. Εμπειρία έχει, και φάνηκε μέσα από τις τρεις-τέσσερις τοποθετήσεις/κινήσεις που έκανε στο Περιστέρι (σσ έπαιξε 26’), αλλά μέχρι στιγμής σε 52 αγωνιστικά λεπτά που έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχή της σεζόν δεν βοήθησε στο να αλλάξουν οι ισορροπίες. 

Αύριο θα χρειαστεί. Αν θα το δει ως ευκαιρία για να μπει πιο βαθιά στο ροτέισον του προπονητή θα φανεί στο γήπεδο. Ενα από τα βασικά στοιχεία που θέλει να δει ο προπονητής από τον Βόσνιο είναι να καλύπτει περισσότερους χώρους σε φάση άμυνας.


3

Το σχέδιο του Άκη Μάντζιου με τον Μπαντού Ντιαγέ μπροστά από τους δύο κεντρικούς μέσους λειτούργησε προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο Σενεγαλέζος έδωσε πράγματα στην πίεση της πρώτης ζώνης, έβγαλε συνεργασίες με τον Καμαρά και πολλές φορές τον είδαμε να βγαίνει ως κρυφός φορ.

 Ενα σχέδιο που προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί και στον αυριανό αγώνα με τον Απόλλωνα, με τη διαφορά ότι θα είναι ένα άλλο παιχνίδι σε σχέση με αυτά κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ατρόμητο. Πιο κλειστή άμυνα, λιγότεροι χώροι δράσης, περισσότερη υπομονή και διαφορετικό πλάνο για τους Κιτρινόμαυρους. 

Συνεπώς θα είναι μια καλή πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστωθεί ο τρόπος λειτουργίας και η ανταπόκριση στο συγκεκριμένο σχέδιο με τον Ντιαγέ στη θέση του Μπερτόγλιο.

4

Στα δύο τελευταία παιχνίδια ο Αμπουμπακάρ Καμαρά είναι το σημείο αναφοράς της επιθετικής γραμμής. Κι ας μη βρήκε δίχτυα και στα δύο, ήταν σχεδόν αλάνθαστος στις υπόλοιπες… αρμοδιότητές του. 

Πίεσε, συνεργάστηκε με τα χαφ και τα εξτρέμ, άνοιξε χώρους και γενικώς με την παρουσία του απασχόλησε την αντίπαλη άμυνα. Στον αυριανό αγώνα, όμως, αναμένεται να έχει πιο δύσκολο έργο υπό την έννοια ότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει και να διασπάσει μια πιο συμπαγής άμυνα. 

Από τη δική του απόδοση θα εξαρτηθεί και ο τρόπος επίθεσης του Αρη. Οι ανοιχτοί χώροι θα είναι λιγότεροι, κάτι που τουλάχιστον στα προηγούμενα ματς με ΟΦΗ και Ιωνικό τον δυσκόλεψε και δεν είχε αναλάβει τόσες πρωτοβουλίες όσες είχε στα επόμενα.

5

Στην πρόσφατη ομιλία του στα αποδυτήρια, ο Άκης Μάντζιος εστίασε στα λάθη που έγιναν (και) στο Περιστέρι. Λάθη που αφορούν κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και τα οποία επέτρεψαν τον Ατρόμητο να “πατήσει” με σχετική ευκολία στην περιοχή.

Οι αριθμοί μάλιστα έρχονται να αναδείξουν το πρόβλημα, με τον Αρη να φιγουράρει στη σχετική λίστα της super league με 186 λάθη στις τέσσερις αγωνιστικές, ήτοι 46,5 λάθη ανά αγώνα. Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα κομμάτι που πρέπει να διορθωθεί με τη συμβολή όλης της ομάδας στο κομμάτι της άμυνας προκειμένου να υπάρχει ισορροπία και ο Αρης σιγά σιγά να μειώσει τα λάθη. Μπορεί στο Περιστέρι να μην τα πλήρωσε αλλά θα έρθουν και παιχνίδια που ενδεχομένως να του στοιχίσουν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.