Εκεί ποντάρει για την πρόκριση o Αρης

Γιώργος Στράντζαλης28 Ιουλίου 2021

Το παιχνίδι με την Αστάνα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” πλησιάζει και στον Αρη υπάρχει μεγάλη πίστη για το αποτέλεσμα πρόκρισης. Η ήττα με 2-0 στο Καζακστάν αφενός βάζει (πιο) δύσκολα στους Κιτρινόμαυρους, αφετέρου όμως υπάρχει στο ρόστερ η ποιότητα και οι προσωπικότητες που εφόσον αύριο… βγουν μπροστά, ο Αρης μπορεί να πετύχει την ανατροπή και να βρεθεί στην επόμενη φάση του Conference League.

Εκεί ποντάρει και ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος έχει πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με τον καταρτισμό της βασικής 11άδας, στηρίζοντας πολλά στα λεγόμενα “βαριά χαρτιά” της ομάδας του. Αρκεί αυτά βέβαια να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και να δώσουν το… κάτι παραπάνω σε σχέση με όσα είδαμε στο Καζακστάν. Ποδοσφαιριστές όπως ο Μπρούνο Γκάμα και ο Λούκας Σάσα, οι οποίοι στον πρώτο αγώνα δεν απέδωσαν βάσει των δυνατοτήτων τους αλλά καλούνται αύριο να βγουν μπροστά.

Ο Πορτογάλος είναι αλήθεια ότι δεν τράβηξε, δεν προσέφερε τις αναμενόμενες βοήθειες ούτε σε δημιουργία ούτε σε εκτέλεση. Περιορίστηκε σε λιγοστές πρωτοβουλίες και δεν είχε την απαραίτητη φρεσκάδα. Η ποιότητά του και πολύ περισσότερο οι ηγετικές του ικανότητες είναι στοιχεία τα οποία θα πρέπει αύριο να επιστρατεύσει, διότι από τις δικές του ενέργειες ο Αρης έχει πολλές προϋποθέσεις να δημιουργήσει ρήγματα στην ευάλωτη άμυνα της Αστάνα.

Η παρουσία του Λούκας Σάσα στον άξονα της μεσαίας γραμμής είναι δεδομένη. Ούτε ο Βραζιλιάνος στον πρώτο αγώνα λειτούργησε βάσει των δυνατοτήτων του, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο τρανζίσιον παιχνίδι των Καζάκων και γενικώς δεν ήταν ο γνωστός… βράχος στο κέντρο του Αρη. Η δική του απόδοση αύριο, όμως, μπορεί να κρίνει όλη τη λειτουργία του άξονα, οι βοήθειες που μπορεί να προσφέρει είναι απαραίτητες και ειδικά στο αμυντικό κομμάτι όπου οι Κιτρινόμαυροι ούτως ή άλλως πρέπει να εμφανιστούν περισσότερο στιβαροί και να περιορίσουν (σε μεγάλο βαθμό) τα λάθη που στοίχισαν στο Καζακστάν. Αν καταφέρουν να κρατήσουν μακριά από την περιοχή τον αντίπαλο, έχοντας συνοχή μεσοαμυντικά και καλύτερη επικοινωνία, τότε οι πιθανότητες για αποτέλεσμα αυξάνονται. Ο Αρης εξάλλου πήρε το μάθημα του στον πρώτο αγώνα.

Σημαντική θεωρείται (και) η επιστροφή του Ντάνιελ Σούντγκρεν στην ενδεκάδα. Ο Σουηδός δεν είχε αγωνιστεί λόγω ίωσης, την οποία όμως ξεπέρασε, θέτοντας εαυτόν στον Μάντζιο, που σημαίνει ότι θα βρεθεί στο δεξί άκρο της άμυνας και στο αριστερό ο Σάκιτς ο οποίος θα επωμιστεί το “κλείδωμα” του πιο δραστήριου και επικίνδυνου παίκτη της Αστάνα, του Αντρέι Τομάσοφ. Με τον Σούντγκρεν ο Μάντζιος προσδοκά να κερδίσει αποτελεσματικότητα στα μαρκαρίσματα και περισσότερα τρεξίματα στα άκρα.

Ασφαλώς αύριο ο Αρης θα χρειαστεί σταθερότητα και περισσότερη υπομονή. Ενα καλό διάστημα, όπως αυτό που έπιασε η ομάδα στο πρώτο μισάωρο στο Καζακστάν, ίσως δεν θα είναι αρκετό. Εκεί όμως που θα παίξει κομβικό ρόλο για το αποτέλεσμα πρόκρισης που αναζητά η ομάδα, είναι να έχει τη στοιχειώδη αποτελεσματικότητα στις τελικές προσπάθειας που δεδομένα θα βρει, βάσει ποιότητας και ικανοτήτων, απέναντι σε έναν ευάλωτο αμυντικά αντίπαλο. Το βασικό λοιπόν είναι να βρει το δρόμο για τα δίχτυα. Να κάνει ό,τι δεν έκανε στο Καζακστάν, παρότι το άξιζε βάσει των “καθαρών” ευκαιριών που δημιούργησε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.