Εκδίκηση με τριάρα στο «Καραϊσκάκης» η Άρσεναλ

Δημήτρης Καλαϊτζής11 Μαρτίου 2021

Έχοντας τρεις διαφορετικούς σκόρερ, η Άρσεναλ κατάφερε να επικρατήσει 3-1 του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκης και πλέον βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Η πρώτη φάση στο παιχνίδι ανήκε στην Άρσεναλ. Ο Τίρνι γύρισε στην περιοχή από τα αριστερά, αλλά ο Έντεργκαρντ από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε άουτ μόλις στο 3΄. Πέντε λεπτά μετά, η ομάδα του Αρτέρα έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ύστερα από σέντρα του Μπεγερίν, ο Ομπαμεγιάνγκ έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Παπασταθόπουλο, αλλά ο Σα απέκρουσε σωτήρια, κρατώντας όρθιο τον Ολυμπιακό.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης για να απειλήσουν πρώτη φορά οι γηπεδούχοι. Μετά από λάθος του Έντεργκαρντ, ο Μπρούμα πάτησε περιοχή, έκανε το πλασέ, αλλά ο Λένο μπλόκαρε την μπάλα. 

Στο 34΄ οι Λονδρέζοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Έντεγκαρντ με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Σα, γράφοντας το 0-1.

Ο Ολυμπιακός βρήκε την ευκαιρία στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου να ισοφαρίσει σε 1-1.

Ύστερα από τραγικό λάθος της άμυνας της Άρσεναλ, ο Ελ Αραμπί έκλεψε την μπάλα και με σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Λένο, φέρνοντας το ματς στα ίσα στο 58΄.

Στο 67ο λεπτό οι παίκτες του Ολυμπιακού έκρυψαν την μπάλα, ο Ελ Αραμπί από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ και ο Μπεγερίν απέκρουσε σωτήρια και έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 80΄ η Άρσεναλ κατάφερε να ανακτήσει και πάλι το προβάδισμά της. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Γκάμπριελ με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σα για το 1-2.

Και πέντε λεπτά μετά, η Άρσεναλ πέτυχε και τρίτο τέρμα, αυτή τη φορά με σκόρερ τον νεοεισελθών Μοχάμεντ Ελνένι, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ (46' Χολέμπας), Εμβιλά, Παπασταθόπουλος, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας (86' Ανδρούτσος), Μπρούμα (59' Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (46' Φορτούνης), Ελ Αραμπί (77' Χασάν) 

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Μπεγερίν, Λουίζ, Γκαμπριέλ, Τίρνι, Γουίλιαν (82' Ελνένι), Παρτέι (55' Θεμπάγιος), Τσάκα, Έντεγκαρντ (82' Σμιθ-Ρόου), Ομπαμεγιάνγκ, Σακά (82' Πεπέ)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.