Έκανε το πρώτο βήμα η Λαμία, 1-2 τον Απόλλωνα Παραλιμνίου

Παναγιώτα Χαλκιά18 Ιανουαρίου 2023

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε η Λαμία επικρατώντας με 2-1 του Απόλλωνα Παραλιμνίου στις Σέρρες.

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό στα πρώτα 25 λεπτά και καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε απειλήσει σοβαρά την αντίπαλη εστία. Στο 28ο λεπτό, όμως, η ομάδα της Φθιώτιδας πήρε το προβάδισμα όταν ο Τζανδάρης έγινε κάτοχος της μπάλας από τη δεξιά πλευρά, έκανε ένα διαγώνιο σουτ με το αριστερό και έκανε το 0-1. Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο επόμενο λεπτό για να κάνουν δύο τα τέρματα τους καθώς ο Κουτζαβασίλης απέκρουσε το πλασέ του Γιακουμάκη.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και πριν λήξει το ημίχρονο βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα όταν ο Γκέλας έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Ελέζι πετάχτηκε και με προβολή έκανε το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος οι αλλαγές που έγιναν έκαναν πιο αργό το ρυθμό και οι ευκαιρίες ήταν μετρημένες. Ένα λάθος της άμυνας του Απόλλωνα ήταν αρκετό για να δώσει στη Λαμία τη νίκη. Στο 78’ ο Τσομαχασβίλι δεν μπόρεσε να ελέγξει τη φόρα που είχε και έπεσε πάνω στον Βασιλαντωνόπουλο ανατρέποντάς τον και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Ο Τσιλούλης ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και η Λαμία έφυγε με το διπλό.


Απόλλων Παραλιμνίου: Κουτζαβασίλης, Κιουτσεκτσίδης, Κουτζαβασίλης, Γκούμας, Τσομαχασβίλι, Τζελίδης, Τζαμπέγια (90' Κωνσταντινίδης), Καρυοφύλλης (76' Καρατλίδης), Ελέζι, Γεωργιάδης (69' Πέτρου), Γκέκας

Λαμία: Σαράνοφ, Σιμόν (59' Βασιλαντωνόπουλος), Αντέτζο, Αμπαντά (59' Σαραμαντάς), Λαμπρόπουλος, Τζανδάρης, Στάνκο (73' Μπάμπης), Ντε Βινσέντι (59' Τσιλούλης), Μαρτίνεθ (69' Τσούκαλος), Ασκόφσκι, Γιακουμάκης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.