Έκανε το καθήκον του!

Metrosport Team13 Μαρτίου 2023

Γράφει ο Θάνος Μπούζας 

Χωρίς να θέλξει με την απόδοσή του, ο ΠΑΟΚ δείχνοντας ότι ως ένα σημείο έμαθε από τα παθήματα του παρελθόντος, υπερέβη το εμπόδιο του ΝΠΣ Βόλου και με ένα γκολ του Τόμας από μια ασίστ του Νάρεϊ και πάλι, κατέκτησε το τρίποντο της νίκης.

Ο Δικέφαλος είχε ένα πολύ καλό διάστημα στο παιχνίδι και αυτό προσδιορίζεται από το 15’ έως και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο και παρά τις αλλαγές, αναγκαστικές και μη, ο Δικέφαλος πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και αιχμαλώτισε στο μισό γήπεδο τον αντίπαλό του. Δημιουργούσε συνεχώς φάσεις αλλά και κάποιες σημαντικές ευκαιρίες με μεγαλύτερες αυτές του Κωνσταντέλια (2) και του Νάρεϊ. 

Αμυντικά δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα εξαιτίας όλης της συμπεριφοράς της ομάδας που σε πρώτο χρόνο «έκλεβε» τις μπάλες από τους παίκτες του Βόλου και δεν τους άφηνε περιθώριο να δημιουργήσουν. Ωστόσο ένα σημείο φανερωνόταν σιγά- σιγά στην απόδοση του ΠΑΟΚ. 

Η έλλειψη ενέργειας. Παρά τα συνεχή μαρκαρίσματα και τα κλεψίματα ο ΠΑΟΚ μπήκε στο β΄ ημίχρονο κάπως κρύος, μη συγκεντρωμένος και αφήνοντας στον αντίπαλο να πάρει περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του. 

Αν κάπου είδαμε πρόβλημα αυτό εντοπίζεται στην αριστερή πλευρά από τον Σοάρες που έχανε τη θέση του ενώ και επιθετικά θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο. Οι μέσοι συν τω χρόνω έχαναν τις δυνάμεις τους και ο Βόλος πολύ γρήγορα το εκμεταλλεύεται και δημιουργεί τη μια αλλά πολύ σημαντική ευκαιρία. Ευτυχώς ο Λουτσέσκου προχώρησε σε 4 αλλαγές με αποτέλεσμα να ανακτήσει και πάλι την κυκλοφορία της μπάλας. 

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε μόλις ένα καλό σουτ και δεν έφτανε μέσα στην περιοχή του Βόλου αλλά έξω από αυτή όμως δε διακινδύνευε καθόλου. Παράλληλα σχεδόν σε καμία περίπτωση οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν ούτε να επαναφέρουν το παιχνίδι στα επίπεδα του 45-60 όπου έδειχναν ότι ίσως θα μπορούσαν να πάρουν και κάτι από αυτό το παιχνίδι. 

Όμως ο ΠΑΟΚ πρέπει να κοιτάξει εκτός από το δικό του παιχνίδι και τα άλλα. Πόσους βαθμούς προσέφερε ενώ δεν το άξιζε το VAR στον Παναθηναϊκό με αστεία πέναλτι τη στιγμή που όταν παίζει ο ΠΑΟΚ όλοι στο βανάκι του VAR παθαίνουν παροδική τύφλωση; 

Χθες δόθηκε ακόμη ένα αστείο πέναλτι από τον Ευαγγέλου που του το υπέδειξε ποιος άλλος … ο Παπαδόπουλος! Μόνη ελπίδα για τον ΠΑΟΚ είναι ότι όλα τα ντέρμπι θα γίνουν με ξένους αν και θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερος έλεγχος στο var και να μην μπαίνουν Πορτογάλοι ή και άλλοι με αλλαγμένο επίθετο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.