Back to back: Πρωταθλητής και πάλι ο Ίβιτς με τη Μακάμπι!

Πέτρος Χαριζακλής28 Ιουνίου 2020

Ο Βλάνταν Ιβιτς φαίνεται να έχει βρει την προπονητική του Ιθάκη στο Ισραήλ και συγκεκριμένα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Σέρβος πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κερδίζοντας με 3-0 την Χάποελ Τελ Αβίβ και ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές.

Με αυτό το πρωτάθλημα η Μακάμπι έφτασε τα 23 συνολικά και είναι η πολυνίκης του θεσμού, με τον Ιβιτς να κυνηγάει κάποια ρεκόρ μέχρι το τέλος της περιόδου. Αρχικά θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα αήττητη, κάτι που δεν κατάφερε πέρυσι αφού στα πλέι οφ έχασε με 2-3 από την Μπνέι Γιεχούντα. Στην ομάδα του Ιβιτς μένουν δύο παιχνίδια, ένα με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ εντός την Τετάρτη 1 Ιουλίου και ένα με την Χάποελ Μπερ Σεβά εκτός την επόμενη Πέμπτη 7 Ιουλίου. Αν τα καταφέρει η Μακάμπι θα είναι η πρώτη ομάδα στο Ισραήλ που τα καταφέρνει να το πάρει αήττητη μετά από 26 χρόνια, αφού το 1994 το πήρε αήττητη η Μακάμπι Χάιφα. Επίσης, θα είναι το τρίτο αήττητο στην ιστορία της μετά τα πρωταθλήματα του 1953 και του 1958.

Η Μακάμπι έκανε ακόμη ένα ρεκόρ αφού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τελειώνει την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος χωρίς ήττα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ιβιτς κατέχει την καλύτερη άμυνα με μόλις 8 γκολ παθητικό.

Το πάρτι στήθηκε αρχικά εντός γηπέδου, με τους ποδοσφαιριστές της ισραηλινής ομάδας να σηκώνουν στα χέρια τον Βλάνταν Ιβιτς αφού τον είχαν λούσει με σαμπάνια. Επίσης, ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι πως ο Σέρβος πρώην τεχνικός του Δικεφάλου είχε βασικό τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Εγιάλ Γκολάσα, με τον Ισραηλινό μέσο να έχει 28 συμμετοχές και 4 γκολ. Τέλος, ο Ιβιτς είναι ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία της Μακάμπι που καταφέρνει να πάρει δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.