Εκανε αυτό που ξέρει και έφυγε (εύκολα) νικητής

Γιώργος Στράντζαλης11 Μαρτίου 2024

Ο Αρης αποδείχθηκε πιο έτοιμος πνευματικά και αγωνιστικά από τον ΠΑΟΚ στο χθεσινό ντέρμπι, παρά το γεγονός ότι πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι λόγω της μεγάλης διαφοράς από την 4η θέση θα εμφανιστεί χωρίς κίνητρο στο μίνι Πρωτάθλημα. Το χθεσινό διπλό στην Τούμπα είναι η καλύτερη – πρώτη – απάντηση που δίνουν ο Άκης Μάντζιος και οι ποδοσφαιριστές του. 

Ένα διπλό που ήρθε σχεδόν στο… ρελαντί, με τους Κιτρινόμαυρους να παίρνουν ακόμη τρεις βαθμούς στη φετινή σεζόν από τον ΠΑΟΚ και συνολικά επτά σε τρία παιχνίδια κι έτσι μετά την ΑΕΚ «έριξε» από την κορυφή ακόμη έναν Δικέφαλο συνεχίζοντας να παίζει ρόλο «ρυθμιστή» στο Πρωτάθλημα. Αγωνιστικά ο Αρης έκανε αυτό που ξέρει και του αρέσει να κάνει στα «μεγάλα» παιχνίδια. 

Αμυντικά ήταν εξαιρετικά στημένος, με τους ποδοσφαιριστές να είναι απόλυτα προσηλωμένοι στο πλάνο και στην προσέγγιση του ντέρμπι. Φαμπιάνο και Μπράμπετς καθάρισαν όλες τις φάσεις, εξίσου σημαντικοί ήταν και οι πλάγιοι μπακ, που κλείδωσαν Τάισον και Ζίφκοβιτς. Αν κοιτάξει κανείς τα 96 λεπτά του ντέρμπι δύσκολα θα δει κλασσική ευκαιρία προς την εστία του Κουέστα. 

Για παράδειγμα, στο α’ ημίχρονο, που φαινόταν ότι ο ΠΑΟΚ είχε κατοχή και ο Αρης έπαιζε πίσω από την μπάλα, η στατιστική έγραψε 5 τελικές για τον Δικέφαλο καμία στον στόχο, με τους Κιτρινόμαυρους στην πρώτη τους τελική να βρίσκουν και το γκολ. Και στο β’ ημίχρονο πάλι η ομάδα που είχε την πιο καθαρή ευκαιρία ήταν ο Αρης, με τον Σαβέριο. Κι έτσι το γκολ του Μορόν ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά. 

Ο Ισπανός ήταν ξανά ο πολυτιμότερος, όχι μόνο για το γκολ, αλλά γιατί κέρδισε σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες του στην επίθεση. Με το χθεσινό διπλό στην Τούμπα για τον Αρη ολοκληρώθηκε μια ιδανική εβδομάδα. Ισοπαλία με την ΑΕΚ, πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και ακόμη μία νίκη με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. 

Είναι δεδομένο ότι αυτά τα αποτελέσματα δίνουν στην ομάδα ψυχολογία, χτίζουν τον χαρακτήρα της και γεμίσουν τον οργανισμό με αυτοπεποίθηση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.