Πώς αποδεικνύεται η καλή φετινή δουλειά στον Άρη

Γιώργος Στράντζαλης12 Απριλίου 2020

Με επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η ΠΑΕ Αρης αναδεικνύεται η εξαιρετική δουλειά που έγινε τη φετινή αγωνιστική σεζόν στο ιατρικό κομμάτι. Ο… κακός δαίμονας άλλωστε όλων των ομάδων, είναι οι τραυματισμοί των αθλητών και η γρήγορη επάνοδό τους σε αγωνιστική δράση. Στον Αρη φαίνεται πως έγινε καλή δουλειά από το ανανεωμένο ιατρικό τιμ της ομάδας, με επικεφαλής τον Χάρη Κυριακίδη.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία, όλη τη σεζόν (σ.σ. άρχισε τον Ιούλιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια) υπήρχαν επτά τραυματισμοί μέτριου τύπου και δύο βαρέος. Από αυτούς τους τραυματισμούς, μόνο η περίπτωση του Μάρτιν Τόνσο παρουσίασε υποτροπή και χρειάστηκε να παραμείνει περισσότερο διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης. Στην καλοκαιρινή προετοιμασία όπου οι ρυθμοί είναι υψηλοί, σημειώθηκαν τρεις τραυματισμοί. 

Σύμφωνα με την UEFA, το ποσοστό των τραυματισμών είναι στο 18%, ενώ είναι άξιο αναφορά το γεγονός πως εκτός της περίπτωσης του Αργεντινού, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που τραυματίστηκαν, επανήλθαν σε πολύ πιο γρήγορο χρόνο από τον προβλεπόμενο, δείγμα της δουλειά που γίνεται από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί πως τη χρονιά που διανύουμε τέσσερις ποδοσφαιριστές στάθηκαν άτυχοι με σοβαρούς τραυματισμούς.

 Ο Φραν Βέλεθ με τη θλάση που υπέστη στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Μόλντε και χρειάστηκε να μείνει αρκετό διάστημα εκτός, ο Χούλιαν Κουέστα τραυματίστηκε στον ώμο, χειρουργήθηκε και επανήλθε γρηγορότερα με ειδικές θεραπείες, ο Μπράουν Ιντέγε αντιμετώπισε πρόβλημα με την μέση του και επανήλθε και αυτός πιο σύντομα απ’ ότι αρχικά είχε προβλεφθεί, ενώ την περασμένη σεζόν, ενώ ο Μπρούνο Γκάμα την περσινή σεζόν υπέστη ρήξη χιαστών χάνοντας το δεύτερο μισό αλλά και μέρος της προετοιμασίας, ωστόσο επανήλθε και ήταν από τους παίκτες-κλειδιά στη φετινή πορεία της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.