Εκ βαθέων ψυχής απόδοση τιμής…

Αρις Νικολάκης08 Μαΐου 2023

Άλλο η όραση κι η ακοή κι άλλο το συναίσθημα. Μπορεί να ήταν… Κι ήταν πραγματικά αληθινά, εντυπωσιακά φαντασμαγορική η βραδιά - «φως και ήχος» - τιμής στην μνήμη του Μάκη Μαυρομιχάλη. Δεν συγκρινόταν όμως, με την συγκλονιστική έκρηξη συναισθημάτων του πλήθους στη «Θ 4«, σε όλη την διάρκεια της...

Έπαλε τα φυλλοκάρδια της ψυχής τους, το ξεφύλλισμα αναμνήσεων περί της παντοδύναμης κερκίδας στρατιών φίλων του «δικέφαλου», υπό τον «στρατηγό» τους. Κύλησαν δάκρυα στα κατάβαθα της ψυχής τους από την παρουσία συμμαχητών της κερκίδας του ΠΑΟΚ, με μακρά πορεία στο πλευρό του θρυλικού «στρατηγού» της!

Αυτό αφουγκρασθήκαμε μιλώντας με πολλούς παρόντες. Αυτό αισθανθήκαμε. Αυτό αντιληφθήκαμε από τις συνομιλίες μας με ΠΑΟΚτσήδες οι οποίοι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου… Είδαν. Άκουσαν. Έζησαν κάθε στιγμή μίας συνταρακτικής εκδήλωσης αλλά… Ένιωσαν από την κορυφή μέχρι τα νύχια τους, να τους διαπερνά η ανατριχίλα της βαθιάς και πλατιάς αίσθησης πως… Ήταν κι αυτοί εκεί!

Στον χαιρετισμό κι ουχί αποχαιρετισμό του Μάκη Μαυρομιχάλη. Θα αποχαιρετούσαν – βλέπετε - κάποιον, ο οποίος θα έφευγε. Ο Μάκης τους δεν έφυγε. Ποτέ δε θα φύγει από τη ζωή τους. Εκεί στη «Θ 4» θα ζει στους αιώνες των αιώνων του ΠΑΟΚ και της Τούμπας.

Κι αυτός, από εκεί ψηλά θα βλέπει. Θα προσδοκά το βάδισμα των νέων γενεών στα χνάρια του. Και θα σιγοντάρει τον τεράστιο κι ανεπανάληπτο Στράτο Διονυσίου: «… Όσο υπάρχουν δάσκαλοι, θα υπάρχουν μαθητάδες»!

Εδώ πάντως, οφείλουμε – για μια ακόμη φορά – να συγχαρούμε εμπνευστές κι οργανωτές της βραδιάς στην μνήμη του Μάκη. Πιστώθηκαν μια πρωτοποριακή, ουσιαστική κι μοναδικά ανθρώπινη… Εκ βαθέων ψυχής, απόδοση τιμής! Με συγκλονιστική έκρηξη συναισθημάτων. Επιμένουμε…

ΥΓ 1 : Δυο αγώνες, δύο Τελικοί για τον ΠΑΟΚ. Αρχής γενομένης από σήμερα, με τον Ημιτελικό στον Βόλο. Εκτός απροόπτου βεβαίως, βεβαίως. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο ομιλούμε. Την ερχόμενη Κυριακή με τον Ολυμπιακό, στην Τούμπα για την τρίτη προνομιούχο θέση. Και μετά με την ΑΕΚ… Εντός η εκτός Ελλάδας, κάπου θα κάτσει… Για τη συνήθεια η οποία έγινε λατρεία. Το Κύπελλο.

ΥΓ 2 : Με προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ να έχουν την ευκαιρία, να σώσουν την χρονιά. Και να εξαγνισθούν συνάμα, για τις πάμπολλες αμαρτίες τους στην «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ». Τον τελικό του Κυπέλλου…

ΥΓ 3 : Εντάξει. Δίχως να παραγνωρίζουμε ατυχίες και διαιτησίες. Δίχως όμως, να τις αναγνωρίζουμε ως αιτίες για τις δικές τους αμαρτίες. Όλα κι όλα.

ΥΓ 4 : Επειδή πολλά λέγονται. Και πολλά ακούγονται… Πάρτε τον έναν, κτυπήστε τον άλλον, είναι για την Ελλάδα κάθε αποτέλεσμα στις εκλογές της τουρκιάς! Με άλλα λόγια; Δεν αλλάζει με τίποτε αυτή. Το νου μας, δηλαδή!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.