«Παράσημο που δέχθηκα το τελευταίο γκολ του Μαραντόνα»

Metrosport Team21 Ιουνίου 2020

Σαν σήμερα ο Ντιέγο Μαραντόνα είχε σκοράρει το τελευταίο του γκολ με τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής απέναντι στην Ελλάδα πριν αποβληθεί από το Μουντιάλ έπειτα από τον έλεγχο ντόπινγκ. 

Ο Αντώνης Μήνου, ο οποίος υπερασπίστηκε την εστία της γαλανόλευκης το 1994, περιγράφει στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Action Zone τις εμπειρίες που έζησε πριν 26 χρόνια στα γήπεδα της Αμερικής και το πώς ένιωσε που αντιμετώπισε τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος του έβαλε το τελευταίο τέρμα της καριέρας του.

Οσα δήλωσε στους Χάρη Δημαρά και Παναγιώτη Σωτηρόπουλο:

«Τα καλά πράγματα στη ζωή τελειώνουν γρήγορα. Σήμερα ήμουν με έναν παλιό συμπαίκτη μου, τον Κώστα Αντωνίου και συζητούσαμε όλη την ποδοσφαιρική μας διαδρομή. Θεωρώ πώς αντιμετωπίσαμε την καλύτερη Αργεντινή στην ιστορία της. Ανεξαρτήτως ότι δεν πέρασε τον όμιλο, καθώς στιγματίστηκε από ένα γεγονός που σημάδεψε την καριέρα του Μαραντόνα, ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει ο πλανήτης. Είχα την τύχη να δεχτώ το τελευταίο γκολ του Μαραντόνα. Η θέση του τερματοφύλακα είναι μια ιδιαίτερη θέση και μπορεί εύκολα να δεχτεί κριτική από τον κόσμο που δεν έχει παίξει ποδόσφαιρο. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε μεγάλη παρακολούθηση των αντιπάλων και είχαμε μια ανετοιμότητα. Επειδή ήμουν ως βοηθός προπονητή του Σάντος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έζησα ως ποδοσφαιριστής της Ελλάδας το 1994. Τότε ήμασταν ξυπόλητοι στα αγκάθια. Δεν μπορούσαμε εκείνη την εποχή να έχουμε τύχη με αυτούς τους αντιπάλους. Στο πρώτο ματς περιμέναμε να πάρουμε τις φανέλες των Αργεντινών. Εγώ ήμουν τόσο στεναχωρημένος που δεν το σκέφτηκα καν για να πάω να πάρω φανέλα. Ήμασταν άτυχοι σε συγκεκριμένες στιγμές του παιχνιδιού και δεν αντικατοπτρίζει το σκορ του αγώνα την εμφάνισή μας. Πριν τα ματς βλέπαμε τους αντιπάλους για να μπούμε στο πετσί του αγώνα. Εγώ ήμουν ένα μήνα πριν στην Αμερική για να δω τους αντιπάλους και να τους αναλύσω μαζί με τον κ. Σάντος».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.