Είναι φυσιολογικό να βάζουν σε δεύτερη μοίρα το θέαμα ΠΑΟΚ και Άρης

Δημήτρης Κανελλάκης25 Σεπτεμβρίου 2021

Έτσι όπως ξεκίνησε το πρωτάθλημα για ΠΑΟΚ και Άρη, δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση που βάζουν ως προτεραιότητα το αποτέλεσμα, χωρίς να τους απασχολεί ιδιαίτερα αυτή την περίοδο αν θα παίξουν ή δεν θα παίξουν καλά.

Όταν ξεκινάς μια σεζόν και βάζεις υψηλούς στόχους, σε ενδιαφέρει να νικάς. Αν δεν νικάς, υπάρχει πρόβλημα. Γι' αυτό και τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Άρης, ασχολούνται μεν, αλλά όχι και σε βαθμό που να καίγονται, με όσους από τους φιλάθλους τους δεν θέλουν να δούνε τα πράγματα απ' αυτή την οπτική γωνία.

Διότι υπάρχουν κι αυτοί. Υπάρχει μια κατηγορία φιλάθλων που είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί. Οι οποίοι δεν μπαίνουν στη λογική ότι πάνω απ' όλα είναι η νίκη. Θεωρούν ότι το μείζον είναι να παίζει η ομάδα τους καλό ποδόσφαιρο και να τους ικανοποιεί με το θέαμα που παρουσιάζει.

Το βλέπεις από αντιδράσεις, στα social media, κυρίως, ότι αυτή η μερίδα των φιλάθλων δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη αυτή την περίοδο από το πώς εμφανίζονται ο ΠΑΟΚ και ο Άρης.

Παρόλα αυτά, σε αυτές τις περιπτώσεις για τις ομάδες στη ζυγαριά βαραίνει -και καλώς, νομίζω- τι είναι αυτό που δεν θα τις εκτροχιάζει. Κι ο μεγαλύτερος κίνδυνος εκτροχιασμού, για τις ομάδες, ιδιαίτερα, που έχουν υψηλούς στόχους, είναι τα αρνητικά αποτελέσματα.

Οπότε, δεν υπάρχει κάτι για να σκεφτούν, ασχέτως αν υπάρχει, όπως είπαμε, μια μερίδα φιλάθλων τους που δυσανασχετεί όταν δεν παίζουν καλά. Παίζουν για το αποτέλεσμα, διότι οι νίκες μόνο μπορούν να τους βοηθήσουν να παίξουν κάποια στιγμή καλύτερα.

Μόνο οι νίκες μπορούν να βοηθήσουν τις ομάδες που βάζουν ψηλά τον πήχυ να φτάσουν στο σημείο να συνδυάζουν τα αποτελέσματα με καλές εμφανίσεις. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

Οι μεγάλες ομάδες ξέρουν πόσο επικίνδυνο είναι και πως κανένας δεν θα το εκτιμήσει, αν προσπαθήσουν να δώσουν έμφαση στο καλό ποδόσφαιρο και αυτό δεν αποδώσει με συνέπεια να έρθουν αρνητικά αποτελέσματα.

Ξέρουν ότι σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα και οι αντιδράσεις πολύ μεγαλύτερες.

Άρα, το μείζον για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη είναι να πετύχουν τους στόχους τους στο τέλος της σεζόν και όχι αν στην αρχή της θα παίζουν ή δεν θα παίζουν καλό ποδόσφαιρο...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.