Είτε 5ος, είτε 6ος, ο ΠΑΟΚ βλέπει μπροστά ΑΕΚ ή Προμηθέα

Metrosport Team05 Απριλίου 2021

Η νίκη επί του Ιωνικού με το τρίποντο του Μάλκολμ Γκρίφιν και η ήττα του Περιστερίου χθες από τον Προμηθέα, έκανε σχεδόν ξεκάθαρα τα δεδομένα για τον ΠΑΟΚ πριν τις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου της Basket League.

Ο Δικέφαλος δεν μπορεί να στοχεύει θεωρητικά στην 5η θέση αφού ο Προμηθέας έχει πλέον 12 νίκες και δύο ματς λιγότερα αλλά είναι στο χέρι του η 4η. Έχοντας 11 νίκες έναντι 10 του Περιστερίου, με μία νίκη εις βάρος του την επόμενη Κυριακή (11/4, 17:00) στο «παλατάκι» θα «κλειδώσει» την 5η θέση. Στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να πάρει τη νίκη πέραν του αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με το Μεσολόγγι που μπορεί να παίζει την επιβίωση του και στο εξ αναβολής ματς με τον Παναθηναϊκό. Εκτός κι αν το Περιστέρι ηττηθεί στην τελευταία αγωνιστική εντός έδρας από τον Άρη.

Το πιο απλό σενάριο βέβαια είναι το πρώτο. Νίκη την επόμενη Κυριακή και... τέλος. Η κάλυψη της διαφοράς του πρώτου αγώνα είναι πλέον περιττή αφού με νίκη ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί στο +2 από την αθηναϊκή ομάδα.

Το τι μπορεί να σημαίνει η 4η ή 5η θέση ενόψει πλέι οφ σε επίπεδο διασταυρώσεων, είναι λίγο πιο περίπλοκο αφού υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες για τον Παναθηναϊκό και τον Προμηθέα. Ωστόσο δύσκολα θα σπάσει το ζευγάρι Παναθηναϊκού-Λαυρίου στο 1-2, οπότε είτε έτσι, είτε αλλιώς, ο ΠΑΟ θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση των πλέι οφ και με το θεωρητικό μειονέκτημα έδρας, είτε τον Προμηθέα, είτε την ΑΕΚ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.