Εισήγηση να ανοίξουν νωρίτερα καφέ και εστιατόρια

Metrosport Team04 Μαΐου 2020

Μία σημαντική είδηση έδωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως θα υπάρξει εισήγηση από το υπουργείο για νωρίτερο άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων αν δεν αυξηθούν τις επόμενες μέρες τα κρούσματα κορωνοϊού. Όπως είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στον ΑΝΤ1, σύμφωνα με την Eurostat η Ελλάδα σημείωσε επιτυχία, όχι μόνο στην πανδημία, αλλά και στον τομέα της οικονομίας, καθώς όπως έδειξε η έρευνα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, οι πολίτες αισθάνθηκαν ασφαλείς.

Υπογράμμισε ακόμα ότι «δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους της εστίασης μόνος τους», ενώ υπάρχουν διάφορες σκέψεις για την στήριξή τους, όπως το να δοθεί επιπλέον χώρος στο εξωτερικό του καταστήματος, ώστε να μπορούν να βγάλουν τραπέζια και να τηρούνται οι αποστάσεις. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης υπάρχουν και σκέψεις για φορολογικού τύπου κίνητρα για τα καταστήματα στην εστίαση.

Επίσης, αποκάλυψε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εισηγηθεί να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης. Όσον αφορά στο θέμα με την διατίμηση στις μάσκες, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι η ίδια συζήτηση με τα αντισηπτικά. «Με την αύξηση της εγχώριας παραγωγής και την αύξηση στις εισαγωγές υπάρχει επάρκεια», ανέφερε και τόνισε πως «αν χρειαζόταν διατίμηση δεν θα διστάζαμε να την κάνουμε», τόνισε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.