Είσαι το ταίρι μου!

Γιώργος Στράντζαλης04 Φεβρουαρίου 2020

Δεν χρειάζεται να δει κάποιος το παιχνίδι με τον Πανιώνιο για να αντιληφθεί την επιρροή που έχουν στο παιχνίδι του Αρη ο Μπρούνο Γκάμα και ο Γιάννης Φετφατζίδης

Το προχθεσινό 90άλεπτο ήταν απλά μία ακόμα… παράσταση των δύο βασικών “βιολιών” της φετινής ορχήστρας που ανέλαβε ο Μίκαελ Ένινγκ. Ο Πανιώνιος αναγκάστηκε να… χορέψει στον ρυθμό τους

Οι δυο τους ήταν οι πρωταγωνιστές μίας ακόμα νίκης, συνέβαλαν τα μέγιστα στην επίτευξή της και με την αγωνιστικότητα τους, τις κινήσεις τους στο γήπεδο, φρόντισαν μεταξύ των άλλων να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Και δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε μάλλον και η τελευταία εάν κρίνουμε από το μομέντουμ στο οποίο βρίσκονται και αποτελούν έτσι σημείο αναφοράς για την ομάδα. 

Η μπάλα περνάει κατά βάση από τα πόδια τους μέχρι να καταλήξει στην αντίπαλη περιοχή, ή στην εστία, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που με μία τους ενέργεια βρίσκουν δίχτυα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 55.8 % των φετινών τερμάτων του Αρη έχει περάσει από τα πόδια τους και μαζί πέτυχαν συνολικά τα 11 από τα 34 γκολ της ομάδας. 

Μπορεί συνήθως να παίζουν σε αντίθετη πλευρά, είναι χαρακτηριστικό όμως ότι ο ένας επηρεάζεται από το παιχνίδι του άλλου και όταν είναι βρίσκονται μαζί σε κέφια μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν την αντίπαλη άμυνα.

Μπρούνο Γκάμα

Ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του Αρη τους τελευταίους μήνες είναι δίχως αμφιβολία ο Μπρούνο Γκάμα. Με το υπέροχο τέρμα που πέτυχε και ουσιαστικά έλυσε τον… γρίφο του γκολ για τον Αρη, έφτασε τα οκτώ στο Πρωτάθλημα και έγινε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. 

Από αυτόν ξεκινάει η ενδεκάδα και παρότι μπήκε αργά στα πλάνα των προπονητών του (τότε Παντελίδης, Τερζής), λόγω του σοβαρού τραυματισμού, δεν έχασε καθόλου από την ενέργεια, την ποιότητα και σε κάθε περίπτωση τα χαρακτηριστικά που τον αναδεικνύουν σε ηγέτη. Δεν είναι τυχαίο ότι η απόδοσή του συνήθως κρίνει και το αποτέλεσμα. 

 Από τα επτά ματς που έχει πετύχει οκτώ γκολ (σε 33 τελικές), μόνο σε ένα ο Αρης δεν πανηγύρισε τη νίκη, ενώ έχει δώσει και δύο ασίστ. Σε πέντε πανηγύρισε το τρίποντο, ενώ στο Περιστέρι έσωσε το βαθμό κόντρα στον Ατρόμητο, μαζί με τον Φετφατζίδη. Επίσης, έχει μοιράσει τις περισσότερες πάσες (103) μετά τον Ματίγια.  

Γιάννης Φετφατζίδης

Το πιο δυνατό χαρτί που διαθέτει επιθετικά ο Αρης ακούει στο όνομα “Γιάννης Φετφατζίδης”. Από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος μεσοεπιθετικός στο φετινό Πρωτάθλημα, δεν έχει ουδεμία σχέση με τον παίκτη που έβλεπε πέρυσι ο κόσμος του Αρη και απορούσε. 

Είναι απελευθερωμένος, διαφορετικός και ένα πολύτιμο χαρτί στην τράπουλα του Ένινγκ. 

Το πιο πολύτιμο. Ξεχωρίζει για την ταχύτητα, την διεισδυτικότητα, την έκρηξη, το μοναδικό αυτό χάρισμα που έχει όταν βρίσκεται στο ένας εναντίον ενός να κάνει άνω κάτω των αντίπαλο άμυνα. Κάθε του κίνηση δημιουργεί προϋποθέσεις και ταυτόχρονα αφήνει τον “Κλεάνθης Βικελίδης” με ανοιχτό το στόμα. 

Έχει αγωνισθεί και στα 22 παιχνίδια Πρωταθλήματος, μετράει τρία γκολ και είναι ο πρώτος δημιουργός με έξι ασίστ, ενώ έρχεται τρίτος σε τελικές προσπάθειες (32) πίσω από τον Γκάμα και τον Ματίγια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.