Κωνσταντέλιας: Είπε όχι στην Μπάρτσα, είχε πρόταση από τη Φούλαμ!

Metrosport Team18 Ιουνίου 2020

Γεννηθείς στις 10 Μαϊου του 2003, ο νεαρός Ιωάννης Κωνσταντέλιας ανήκει στον Δικέφαλο από το 2013 και έκτοτε με τις εμφανίσεις του, τόσο με τις ομάδες Νέων του Δικεφάλου όσο και με τις εθνικές ομάδες προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων από το εξωτερικό, με πιο εμφατική, αυτή της Μπαρτσελόνα.

Στο σημερινό αναλυτικό ρεπορτάζ της Metrosport μπορείτε να διαβάσετε μία άκρως ενδιαφέρουσα πληροφορία για τον 17χρονο επιθετικό χαφ. Ο Κωνσταντέλιας που έχει συμβόλαιο σε ισχύ με τον ΠΑΟΚ έως το καλοκαίρι του 2021, είχε δεχθεί δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις από το εξωτερικό. Η πρώτη από την Μπαρτσελόνα και η δεύτερη από τη Φούλαμ. Μάλιστα οι εκπρόσωποι της Μπαρτσελόνα (από την Μασία) που τον είχαν παρακολουθήσει, είχαν βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις τόσο του νεαρού άσου, όσο και του επίσημου ΠΑΟΚ. Την ίδια χρονική περίοδο και σκάουτερ της Αγγλικής Φούλαμ είχαν προσεγγίσει τον νεαρό και είχαν καταθέσει πρόταση για την απόκτησή του.

Τι είχε συμβεί όμως πριν από ενάμιση περίπου χρόνο; Η Μπαρτσελόνα κάλυπτε το 1/3 της ρήτρας που έχει βάλει ο ΠΑΟΚ στον παίκτη και του έδινε το κίνητρο να παίξει στις ακαδημίες της. Μάλιστα η Μπαρτσελόνα έδινε στον Δικέφαλο ένα ποσοστό που άγγιζε το 20% σε περίπτωση μεταπώλησης του παίκτη. Εδινε όμως λιγότερα χρήματα, σε σύγκριση με αυτά που αντιστοιχούν στην ρήτρα του.

Από την άλλη πλευρά η Αγγλική Φούλαμ κάλυπτε όλο το ποσό που αντιστοιχούσε στην ρήτρα του παίκτη, κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ, όμως έδινε μικρότερο ποσοστό μεταπώλησης που άγγιζε το 10%.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως ο νεαρός (και κυρίως η οικογένειά του) δεν έκανε δεκτή την πρόταση της Μπαρτσελόνα. Όχι φυσικά γιατί δεν ήθελε να παίξει στην Μασία. Κυρίως διότι ο νεαρός, ακόμη κι αν είχε τα καλύτερα εχέγγυα για να εξελιχθεί στην καριέρα του, θα ήταν δύσκολο (εκείνη την χρονική περίοδο που έγινε η πρόταση) να προωθηθεί και να παίξει ακόμη και στην πρώτη ομάδα. Ορθολογικά σκέφτηκαν οι άνθρωποί του και αυτό αποφάσισαν. Από την άλλη καλοέβλεπαν την επίσης αξιόλογη πρόταση της Φούλαμ που έδινε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας στον νεαρό άσο.

Όμως το deal, εκείνη την χρονική περίοδο, δεν προχώρησε, ούτε με την Μπαρτσελόνα, ούτε με την Φούλαμ. Από τον ΠΑΟΚ αποφάσισαν πως θα ήταν προς το συμφέρον του νεαρού άσου, να παραμείνει για μερικά ακόμη χρόνια στην Τούμπα και να συζητηθεί μία νέα πρόταση εφόσον αυτή κατατεθεί στο άμεσο μέλλον. Η αλήθεια επίσης είναι πως εάν η Μπαρτσελόνα, τότε, κάλυπτε όλο το ποσό της ρήτρας, τότε ο Κωνσταντέλιας θα πήγαινε στην Βαρκελώνη. Όμως, όπως προαναφέραμε, η Μπαρτσελόνα, έδινε το 1/3 της ρήτρας (και ένα ποσοστό 20% για την μεταπώληση του παίκτη) και αυτή η πρόταση δεν προχώρησε.

Από τότε μέχρι και σήμερα, ο Κωνσταντέλιας συγκέντρωσε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων από το εξωτερικό για την απόκτησή του και το θέμα παραμένει πάντα ανοιχτό. Το ενδιαφέρον όμως στοιχείο που δίνουμε, είναι πως ο 17χρονος, δεν μεταπήδησε στην Μπαρτσελόνα, για τους λόγους που προαναφέραμε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.