Είναι στο κόλπο, αλλά έβαλε δύσκολα στον εαυτό του

Γιώργος Ζαΐρης27 Νοεμβρίου 2020

Αν κανείς κοιτάξει τη βαθμολογία αυτή τη στιγμή στον όμιλο και με δεδομένο ότι την επόμενη αγωνιστική η Γρανάδα παίζει με την PSV και ο ΠΑΟΚ με την Ομόνοια, είναι προφανές πως ο Δικέφαλος του Βορρά έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει στην πρόκριση, ασχέτως αν χθες η ολλανδική ομάδα τον προσπέρασε στη βαθμολογία. Αλλά ακόμη και σε περίπτωση ισοβαθμίας έχει το πλεονέκτημα. Ομως αυτό στην παρούσα φάση μπορεί απλά να φαντάζει ως… παρηγοριά. Σκεφτόμενοι πως ο ΠΑΟΚ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό και προηγήθηκε με 0-2 οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να φανταστούν πως στο 59’ το ματς θα ήταν ήδη 3-2.  

Η αλήθεια είναι πως για να συμβεί αυτό αρκετά πράγματα δεν έγιναν καλά στο παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ και το κυριότερο αφορά την αμυντική του λειτουργία. Και επειδή η άμυνα ξεκινά από τον επιθετικό είναι προφανές πως ο τσαπατσούλης Τσόλακ ήταν αδύναμος κρίκος της ομάδας του ΠΑΟΚ. Καμιά βοήθεια από τον Κροάτη με τους Ολλανδούς να μην ασχολούνται μαζί του με αποτέλεσμα ακόμη και οι στόπερ να ανεβαίνουν και έτσι οι Σβαμπ, Καντουρί και Τσιγγάρας να δέχονται κατά κύματα επιθέσεις και να πρέπει να έχουν το νου τους και σε μια δεξιά πλευρά που… όργωνε με τον φιλότιμο Κρέσπο να προσπαθεί να τα καταφέρει.  

Ο ΠΑΟΚ παρόλα αυτά κατάφερε να πάει στο ημίχρονο προηγούμενος. Εχασε ευκαιρίες και η PSV αλλά και ο ΠΑΟΚ είχε τη στιγμή του και ειδικά σε εκείνη τη φάση με τον Ελ Καντουρί να μην βγάζει την τελική μπαλιά και ενώ τρεις συμπαίκτες του είχαν βγει μπροστά. Το δεύτερο μέρος ήταν… ναυάγιο. Ο Γκαρσία θεώρησε ότι ο ΠΑΟΚ θα αντιδρούσε με την ίδια ενδεκάδα αλλά δεν πίστευε πως θα ερχόταν δυο γκολ μέσα από την μικρή περιοχή ουσιαστικά της ομάδας.  

Γκολ που υπνώτισαν τον ΠΑΟΚ που δεν είχε λύσεις και πως θα μπορούσε να τις βρει άλλωστε όταν ο Σβαμπ κρατούσε το χειρότερο του ματς για χθες, ο Ελ Καντουρί ήταν κουρασμένος και ο Αουγκούστο που μπήκε αγχωμένος αφού δέχθηκε νωρίς κίτρινη κάρτα. Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ του δευτέρου μέρους δεν έχει καμιά τύχη να περάσει. Αλλά ο ΠΑΟΚ του πρώτου μέρους μπορεί να τα καταφέρει. Με τον Σφιντέρσκι στην κορυφή γιατί δεν νομίζω στην παρούσα φάση μπορεί κανείς να περιμένει νέα ευκαιρία στον Κροάτη. Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ είναι στο παιχνίδι, αλλά πρέπει να κάνει καλό παιχνίδι και στα δυο ημίχρονα. Πρώτα στη Λαμία και αργότερα στη Λευκωσία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.