Είναι στα αλήθεια ικανός να μην αφήσει τίποτα όρθιο ο κατά Τζώρτζογλου «Υφυπουργός – φωτογράφος»;

Δημήτρης Μπούζας29 Ιουνίου 2021

Συνεχίζει απτόητος να αυθαιρετεί προκαλώντας διαταραχές και αναστατώσεις και την εύλογη απορία της κοινής γνώμης πως διατηρείται ακόμη στη θέση του.

Θα ξεκινήσω αναδημοσιεύοντας ένα μέρος της σφοδρής επίθεσης του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκου Τζώρτζογλου εναντίον του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Η οποία έκλεισε με την δραματική προειδοποίηση του προς όλους όσους έχουν την ευθύνη της επιλογής του αλλά και της παραμονής του, με το ανησυχητικό: «Μαζέψτε τον, αν τον αφήσετε δεν θα μείνει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα». Πολλοί από εσάς πιθανότατα να είστε ενήμεροι της ολομέτωπης αυτής επίθεσης και ως εκ τούτου θα είχατε και την ευκαιρία να προσθέσετε στην ήδη διαμορφωμένη άποψη που έχετε σχηματίσει για τον πολυπράγμονα Υφυπουργό Αθλητισμού και την αγωνιώδη επίκληση του έμπειρου Κρητικού ποδοσφαιροπαράγοντα, προς τους παριστάμενους ξένους επιτρόπους να επέμβουν άμεσα για να αποφευχθεί μια τραγωδία. Για όσους δεν είχαν αυτήν την ευκαιρία, παραθέτουμε ένα απόσπασμα της επίθεσης Τζώρτζογλου για να σχηματίσουν κι αυτοί μια πρώτη εικόνα των όσων συνέβησαν στην τελευταία γενική συνέλευση της ΕΠΟ. 

Παραθέτουμε λοιπόν ένα απόσπασμα που αφορά την προσωπική και σφοδρή επίθεση στο Λευτέρη Αυγενάκη: 

«Είχαμε τον προηγούμενο Υφυπουργό, τον Βασιλειάδη που δωροδοκούσε τα σωματεία για την αναδιάρθρωση, και τον τωρινό (σ.σ Αυγενάκη) να αποφασίζει να κάνει τις τρεις κατηγορίες, δύο και μετά ίσως πάλι τρεις. Δεν μπορούμε να έχουμε αυτή την παρεμβατικότητα, ιδιαίτερα από τον κύριο Αυγενάκη, που κάθε εβδομάδα περνάει και μία τροπολογία, την άλλη εβδομάδα βάζει νέα, μετά κάνει το ίδιο και τον αφήνετε εκεί. Δεν αποκλείεται αν τον αφήσετε, την άλλη εβδομάδα να δείτε μία τροπολογία που να λέει «στα τρία κόρνερ, πέναλτι» ή και να καταργήσει τελείως τα κόρνερ! Είναι δυνατόν να αποφασίζει για τις μεταγραφικές περιόδους; Για τα σωματεία που θα ψηφίζουν; Εκλογές σε συνελεύσεις με 4-5 σωματεία; Αυτό είναι το ποδόσφαιρο; Δεν τα βλέπετε φίλοι μου της FIFA και της UEFA; Μαζέψτε τον, αν τον αφήσετε δεν θα μείνει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα! 

Η Ολιστική Μελέτη είναι στη θετική κατεύθυνση, αλλά πρώτα να διαβάσουμε καλά το καταστατικό μας, ιδιαίτερα το άρθρο 1, παρ.5, που λέει ότι αποκλειστική αρχή για την οργάνωση και λειτουργία της είναι η ΕΠΟ και όχι το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Δεν ξέρω αν εσάς εκεί στη Ζυρίχη, σας λέει η Κομισιόν πόσες ομάδες θα παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτά λοιπόν θα πρέπει να δούμε, να του τραβήξετε λίγο το αυτί αυτού του κυρίου. Ποδόσφαιρο δεν είναι οι φωτογραφίες και η λεζάντα. Δεν είναι κάθε εβδομάδα να βγάζουμε μία φωτογραφική διάταξη. Αυτός δεν είναι Υφυπουργός, αλλά φωτογράφος. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να φέρνει το ποδόσφαιρο σε αυτή την κατάσταση. Δεν είναι τυχαίο που όλοι είναι αγανακτισμένοι, σε όλους τους Νομούς της Ελλάδας. Αυτό που συμβαίνει δεν έχει προηγούμενο, να κάνουν γενικές συνελεύσεις οι Ενώσεις με έξι σωματεία».

Μέσα από τις σκληρές αλλά απόλυτα τεκμηριωμένες καταγγελίες του Νίκου Τζώρτζογλου όπως διαπιστώνετε, αναδύεται ανάγλυφα η εύλογη απορία της κοινής γνώμης. Η οποία βλέποντας ότι παρά τα μοιραία λάθη του Υφυπουργού Αθλητισμού και τις μεγάλες αντιδράσεις της αθλητικής κοινωνίας για τις κατά συρροή αυθαιρεσίες του, να συνεχίζει να απολαμβάνει μια ασυγχώρητη και ανεξήγητη στήριξη, η οποία σε κάποες περιπτώσεις μάλιστα πληρώνεται πολύ ακριβά με μεγάλο πολιτικό κόστος. 

Ο Λευτέρης Αυγενάκης πέραν όλων των όσων ανερμάτιστων κι επικίνδυνων αυθαιρεσιών του χρεώνεται, «πιστώνεται» και όσα προκλητικά και αναιτιολόγητα επινοεί, κάθε φορά που θέλει να ικανοποιήσει επιδιώξεις και επιθυμίες συγκεκριμένων καταστάσεων και παραγόντων, που δυστυχώς και όλως συμπτωματικά κινούνται εντός ερυθρόλευκων παραμέτρων και στόχων. Για τον ΠΑΟΚ στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι γνωστό πως Υφυπουργός Αθλητισμού δεν υπάρχει. Αυτό που βίωσε ο λαοφιλέστατος σύλλογος με την περιβόητη επιτροπή που υιοθέτησε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του ελληνικού ποδοσφαίρου και της οποίας τα μέλη ήταν της δικής του επιλογής, δεν ξεχνιέται και δεν ξεπερνιέται. 

Το μόρφωμα της πολυιδιοκτησίας που στήθηκε πάνω στα σχέδια του Ολυμπιακού και ευλογήθηκε από τους δικούς του ανθρώπους, του στερεί το δικαίωμα να θεωρεί τον εαυτό του ως Υφυπουργό όλων των ελληνικών ομάδων. Ο δικέφαλος άντεξε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνον αυτό είναι δυνατόν να αντέξει ακόμη και για πολύ, έναν Υφυπουργό ο οποίος βαπτίστηκε «φωτογράφος» εξαιτίας των αλεπάλληλων και μεθοδευμένων τροπολογιών μιας φάμπρικας ασύμβατης που προκαλεί απέχθεια, γιατί είναι ίσως και μια ένδειξη ασέβειας στις δημοκρατικές διαδικασίες;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.