Είναι προφανές ότι ο Καρυπίδης δεν θέλει κάποιον ανάμεσα σ' αυτόν και τον Μπούργος

Δημήτρης Κανελλάκης03 Ιουνίου 2022

Αν κρίνει κανείς από τα έως τώρα δεδομένα, θα συμπεράνει ότι το πιθανότερο είναι πως ο Άρης θα κινηθεί για μία ακόμη σεζόν χωρίς αθλητικό διευθυντή στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Είναι προφανές, και θα αποτελέσει έκπληξη, νομίζω, αν δούμε να συμβαίνει κάτι άλλο, ότι ο Καρυπίδης δεν θεωρεί απαραίτητο να υπάρχει ανάμεσα σε αυτόν και στον προπονητή, τον Μπούργος εν προκειμένω, κάποιος άλλος.

Όλα αυτά τα χρόνια που οδηγεί διοικητικά τον Άρη, μάς έχει δείξει ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος θέλει να έχει άποψη για τις μεταγραφές, ουσιαστική ανάμιξη στον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας, μέχρι και να αποτελούν προσωπική επιλογή του πολλοί από τους παίκτες που αποκτούν κάθε χρόνο οι «κίτρινοι».

Φαίνεται ότι αυτό δεν σκοπεύει να το αλλάξει ο Καρυπίδης. Φαίνεται ότι θεωρεί ότι είναι αυτός ο πιο λειτουργικός τρόπος και ο πιο ουσιαστικός για να κάνει η ομάδα τις κινήσεις που χρειάζεται για το ρόστερ της.

Έχοντας, μάλιστα, και έναν προπονητή με παραστάσεις και διείσδυση στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μάλλον, λογικό είναι να θέλει μόνο με αυτόν να συνεννοείται, με βάση τις δικές του υποδείξεις να προχωράει και οι δυο τους, από κοινού, να λαμβάνουν τις τελικές αποφάσεις.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αυτό, ίσως, να μην είναι το πιο σωστό. Ότι για κάθε μεγάλη ομάδα, η οποία έχει υψηλούς στόχους, υπάρχει τόσο μεγάλος όγκος δουλειάς που ο αθλητικός διευθυντής να είναι απαραίτητος.

Για ομάδες όπου ο διοικητικός ηγέτης δεν είναι ένας κλασικός... ποδοσφαιράνθρωπος, ισχύει η παραπάνω άποψη. Όταν, όμως, μιλάμε για κάποιον όπως ο Καρυπίδης, που ασχολείται, όπως φαίνεται, με τον Άρη περισσότερο απ' ό,τι με τις άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητές του, μπορεί και να μην είναι παράξενο να μένει κενή αυτή η τόσο κομβική θέση, αφού, επί της ουσίας, την καλύπτει ο ισχυρός άνδρας της ομάδας.

Βέβαια, όλα στην πράξη κρίνονται και το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Άρη. Η επόμενη σεζόν θα είναι πολύ απαιτητική για τους «κίτρινους», αφού αυτή που τελείωσε πριν από λίγο ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών και αύξησε τις αγωνιστικές και οργανωτικές ανάγκες προκειμένου ο Άρης να ανταποκριθεί με επιτυχία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.