Είναι πολύ ρηχό το ρόστερ του ΠΑΟΚ και παρακινδυνευμένα τα rotation

Δημήτρης Μπούζας24 Δεκεμβρίου 2021

Αυτή τη φορά το «μπλακ άουτ» στο οποίο αναφέρθηκε ο Λουτσέσκου, δυστυχώς έχει όνομα αλλά και μια προϊστορία που ακόμη δεν έχει ξεχαστεί. Ο συμπαθέστατος Ζίβκο Ζίβκοβιτς με ένα ασυγχώρητο για έμπειρο τερματοφύλακα λάθος, θρυμμάτισε την «κανονικότητα» της ροής και της εξέλιξης του αγώνα, αλλάζοντας και ανατρέποντας ψυχολογίες αλλά και τις προοπτικές μιας σίγουρης πρόκρισης. Με ένα παρόμοιο λάθος έκαψε στην κυριολεξία και το ξεκίνημα της ομάδας του, στην αυλαία του πρωταθλήματος, στον αγώνα απέναντι στα Γιάννενα. 

Εν πάση περιπτώσει κι επειδή δεν μπορείς να επικεντρωθείς αποκλειστικά σε μία έστω και επαναλαμβανόμενη κακή στιγμή ενός παίκτη που έχει αποσυντονιστεί από μία πολύχρονη απουσία, όντας επί μονίμου βάσεως στον πάγκο, είσαι υποχρεωμένος να σταθείς και να επεκταθείς στην επισήμανση του Ρουμάνου κόουτς. Ο οποίος με αφορμή και τα όσα συνέβησαν χθες μέχρι τη στιγμή που μπήκε στον αγώνα και ανέλαβε δράση και ρόλο «τύπου Κούρτιτς» ο εκπληκτικός Άκπομ, μίλησε για ένα επαναλαμβανόμενο, επικίνδυνο και ανεξήγητο μπλακ άουτ, σε αρκετά παιχνίδια της ομάδας του. 

Ένα μπλακ αουτ που ερχόταν από το πουθενά και μπλοκάρισε και βραχυκύκλωνε και αποσυντόνιζε, μεταλάσσοντας την ομαλή ροή σε ροντέο. Κατά την προσωπική μας άποψη, αυτή η περίεργη «στιγμή» δεν έρχεται από μόνη της. Έχει την εξήγηση της. Είτε είναι η ίδια με το χοντρό χθεσινό λάθος του Ζίβκο, είτε από κάποιες άλλες αφορμές και...δυσκολίες. Όπως επί του προκειμένου θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κάποια παρακινδυνευμένα rotation με ένα πολύ ρηχό ρόστερ που δεν επιτρέπει τέτοιες πολυτέλειες. Εξηγήσεις και αιτίες υπάρχουν για όλους και για όλα.

Πάμε όμως στον χθεσινό αγώνα. Είναι αλήθεια πως οι γηπεδούχοι μπήκαν «ζεστά», πήραν από το πρώτο λεπτό και την διατήρησαν μέχρι και το τελευταίο, την απόλυτη κυριαρχία και κατοχή. Είχαν σωστή τακτική και καλή ανάπτυξη. Όλα όμως για μια ακόμη φορά δεν κατάφεραν να μετουσιωθούν σε αποτελεσματικότητα. Λίγες οι κλασικές ευκαιρίες και με αυτογκόλ το 1-0. Στο ίδιο μοτίβο μέχρι να κάνει την γκάφα του ο Ζίβκο. Από εκεί και πέρα το άγχος και η πίεση δυσκόλευαν την ανάπτυξη και τη δημιουργία κλασικών ευκαιριών. Και όχι μόνον αυτό. Επιπρόσθετα, η σαστιμάρα της άμυνας από το πουθενά δημιούργησε δύο ευκαιρίες για να ανατραπούν τα πάντα σε ισάριθμες αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων. Με την εικόνα να διακινδυνεύεται η πρόκριση ασυγχώρητα και ανεξήγητα, έχοντας μια απόλυτη κυριαρχία, νιώθεις κάπως προβληματισμένος. Αυτήν την εικόνα σαφέστατα την βελτίωσε και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο ο Τσούμπα Άκπομ με τα δύο αριστουργηματικά γκολ που πέτυχε.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι η πρόκριση σφραγίστηκε και οι γηπεδούχοι προσεγγίζουν τον έναν από τους δύο στόχους της χρονιάς. Για να τους κατακτήσουν όμως, ασφαλώς χρειάζεται να εξαφανιστούν αυτά τα περίεργα και ανεξήγητα (όπως ισχυρίζεται ο Ραζβάν) μπλακ άουτ. Το πως θα γίνει αυτό; Νομίζουμε ότι είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά τον Ρουμάνο κοουτς και ελπίζουμε ότι μέχρις ενός σημείου θα απασχολήσει και το νέο τεχνικό διευθυντή και έμπειρο ποδοσφαιράνθρωπο, που θα περάσει το κατώφλι της Τούμπας. Σχετικά με την ατομική απόδοση των παικτών, μένουμε στην επιστροφή του μεγάλου αρχηγού που προσέδωσε κάποια ποιότητα και ηρεμία στο παιχνίδι και αποδεχόμαστε ως MVP του αγώνα τον Τσούμπα Άκπομ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.