Είναι πλέον, πάνοπλος ο Φερέιρα!

Αρις Νικολάκης30 Αυγούστου 2020

Εάν κι εφ΄ όσον – μία υπόθεση επιχειρούμε – πωληθεί κι ο Γιαννούλης κι ο Πασχαλάκης κι ο Ελ Καντουρί. Κι αγοραστούν, που χίλια τοις εκατό θα αγοραστούν, οι αντικαταστάτες τους… Ο ΠΑΟΚ γυρίζει σελίδα. Αλλάζει εποχή. Ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος 2019 περνά στην ιστορία. Και στη θέση του εμφανίζεται ένας άλλος ΠΑΟΚ. Αυτός με την υπογραφή του Φερέιρα και του Ρέμπε.

Το πρώτο δείγμα αυτού του ΠΑΟΚ ελήφθη στον αγώνα με την Μπεσίκτας. Με τα 6/11 του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου 2019 εκτός 11άδας ο άλλος… Ο ανατέλλων ΠΑΟΚ (με την υπογραφή του Πορτογάλου προπονητή και τού Γερμανού τεχνικού διευθυντή) κι ουσιαστικά (με την πρόκριση) και θεωρητικά (με τον ευρειών προοπτικών ορίζοντα) άρεσε. Και για ένα τουλάχιστον, ημίχρονο ενθουσίασε.

Με λίγα λόγια; Δείγμα του άλλου ΠΑΟΚ… Θετικόν!

Θα μπορούσαμε μάλιστα, να πούμε πως με τον κανόνα «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» ο ΠΑΟΚ έκανε άλμα στο εγγύς μέλλον του. Η πρόκριση στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (με ανοικτό τον δρόμο αλλά με πολλά κι υψηλά εμπόδια προς το Τσάμπιονς Λιγκ) τον καθιστά ενεργό μέχρι το τέλος της ημερολογιακής χρονιάς.

Κυρίως, τού παρέχει χρόνο (πολύτιμο αγαθό στο ποδόσφαιρο) προετοιμασίας για τη μετάβαση από τον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο 2019 (βεβαρημένο με την παταγώδη αποτυχία του 2020) στον άλλον ΠΑΟΚ. Τον ΠΑΟΚ του 2021 με την υπογραφή – επιμένουμε – του Αμπέλ Φερέιρα…

Είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο το έργο του Πορτογάλου προπονητή. Και δεν αρκούν τα παράσημα από την πρώτη κρίσιμη μάχη την οποία κέρδισε. Ο Αμπέλ Φερέιρα θα κρίνεται αγώνα με αγώνα. Τούτο δε, επειδή ο ΠΑΟΚ πλέον, είναι στο επίπεδο όπου η νίκη έχει πόρτα στον Παράδεισο και η ήττα στην κόλαση.

Στα… όπλα του Αμπέλ Φερέιρα εμείς αναφέρουμε κατ’ αρχήν την γνώση της ομάδας του. Ξέρεις τους πάντες απέξω κι ανακατωτά. Έκανε λάθη τα οποία – κατά πως έστω αμυδρά φαίνεται – έκανε μαθήματα. Αναφέρουμε την στήριξη της οικογένειας Σαββίδη. Καθώς μάλιστα, η πολυσυζητημένη παραμονή συνδυάστηκε με την πρόκριση.. Ήτοι αρχικώς δικαιώθηκε πλατιά, ανανεώθηκε κι αυξήθηκε η εμπιστοσύνη της. Αναφέρουμε και την στήριξη των παικτών…

Να θυμίσουμε, τι έγινε στο 1-0 κατά της Μπεσίκτας με το γκολ του Τζόλη; Προπονητής και παίκτες έγιναν ένα κουβάρι. Ήταν η εικόνα… εκκωφαντική! Δεν είναι συνήθης εικόνα. Είναι όμως, βαθιά ουσιαστική!

Είναι καλά οπλισμένος λοιπόν, ο Αμπέλ Φερέιρα. Έχει και την στήριξη του Όλαφ Ρέμπε Μεγάλη υπόθεση αυτή. Είναι πάνοπλος ο Αμπέλ Φερέιρα. Τύχη του χρειάζεται κι ορθές επιλογές. Ήτοι, όλα είναι στα χέρια του. Δεν είναι όπως πέρυσι, εφέτος. Τα έχει όλα εφέτος ο Πορτογάλος προπονητής. Δεν του λείπει κάτι. Ε, ας βάλει κι αυτός το χεράκι του, για να δικαιωθεί η παραμονή του. Για να δικαιωθεί αυτή η επιλογή από την οικογένεια Σαββίδη. Και να επανέλθει ο ΠΑΟΚ στην κορυφή.

Να είναι δε, σίγουροι όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ πως οι φίλοι του «δικέφαλου» δε νοιάζονται με ποια μορφή η ομάδα τους θα επιστρέψει εκεί. Αρκεί να επιστρέψει. Το γεγονός της επιστροφής στην κορυφή μετρά. Δε μετρά το πρόσωπο ή τα πρόσωπα τα οποία θα την κατορθώσουν.

Προπονητές και παίκτες έρχονται και φεύγουν από τον ΠΑΟΚ χρόνια τώρα. Ο ΠΑΟΚ κι ο κόσμος του παραμένουν διαχρονικά…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.