Είναι ΠΑΟΚ και μπορεί!

Metrosport Team14 Σεπτεμβρίου 2020

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, μόνο να κερδίσουμε». Η παραπάνω φράση αποτελεί το μότο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ ενόψει του αγώνα με την Μπενφίκα. Μίας αναμέτρησης για την οποία ήδη πολλοί έχουν σπεύσει να χαρακτηρίσουν ξοφλημένο τον Δικέφαλο κι αυτό δεν περνά απαρατήρητο από τον Αμπέλ Φερέιρα και τους ποδοσφαιριστές του. 

Ο Πορτογάλος τεχνικός και οι παίκτες του Δικεφάλου, παρότι αναγνωρίζουν την δυσκολία του παιχνιδιού και την ποιότητα του αντιπάλου, δεν χάνουν την πίστη τους. Η μεγάλη επιθυμία που έχουν να μπορέσουν να φέρουν την ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τους κάνει να πεισμώνουν και όχι να χάνουν την πίστη τους. 

Η μεγάλη πίεση για εκείνους ήταν το ματς με την Μπεσίκτας. Ο ΠΑΟΚ είχε την ανάγκη να προκριθεί για να μπει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και τα κατάφερε. Τώρα, αν μπορέσει και πετύχει αυτοί οι όμιλοι να είναι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα έχει κερδίσει την μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του. Κι αυτό δημιουργεί σε όλους ένα σούπερ κίνητρο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, οι συνεργάτες του, όπως και όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ φροντίζουν να φτιάχνουν την ψυχολογία της ομάδας. Υπενθυμίζοντας πόσα θα είναι τα οφέλη μίας πρόκρισης υπέρβασης, αλλά και πόσο αποστομωτική η απάντηση απέναντι ς' αυτούς που ήδη έχουν... αποφανθεί ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε καμία απολύτως τύχη.

Και φυσικά βάζουν και ατομικά κίνητρα για κάθε παίκτη γιατί όλοι μέσα στην ομάδα έχουν και προσωπικούς λόγους να θελουν μία πρόκριση επί μίας ομάδας από την ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η ψυχολογική προετοιμασία γίνεται παράλληλα με την αγωνιστική-τακτική και το πορτογαλικό τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ φροντίζει να εμφανίζει τους αντιπάλους στην ρεαλιστική διάστασή τους και όχι αυτοί που θέλουν να παρουσιάσουν ορισμένοι, οι οποίο και στο ματς με την Μπεσίκτας μιλούσαν για το μεγάλο φαβορί από την Τουρκία. Θυμηθείτε εδώ και την αποστολή της ομάδας, όπως ανακοινώθηκε λίγο νωρίτερα. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.