Είναι ολοφάνερο ότι η νέα ιδιοκτησία της NOVA θέλει όλο το πρωτάθλημα

Δημήτρης Κανελλάκης28 Αυγούστου 2020

Είναι πάρα πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι δημιουργούνται και πάλι συνθήκες ώστε να υπάρξει κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για το πρωτάθλημα της Super League 1.

Aνεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν θα πρόκειται για κεντρική διαχείριση με την ακριβή έννοια του όρου, αφού θα προκύψει μετά από ξεχωριστές συμφωνίες της NOVA με την καθεμιά από τις ομάδες και όχι μεταξύ της λίγκας και του τηλεοπτικού παρόχου, σημασία έχει το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι αυτό που οι περισσότεροι στον συνεταιρισμό συμφωνούσαν ότι είναι το ιδανικότερο.

Η πρόταση της NOVA προς ΟΦΗ, Λαμία, Βόλο, Παναιτωλικό και Ξάνθη, ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το συνδρομητικό κανάλι, υπό τη νέα του ιδιοκτησία, θέλει -και μπορεί- να έχει ξανά μετά από χρόνια το σύνολο και πάλι των ομάδων υπό την σκέπη του.

Θεωρώ δεδομένο ότι οι προαναφερθείσες ομάδες θα απαντήσουν θετικά στην πρόταση που τους έγινε. Εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες που διαβάζω στα σχετικά ρεπορτάζ, τα χρήματα δεν είναι απλώς καλά. Είναι πολλά...

Αρα, το ζητούμενο από κει και πέρα, είναι τι θα γίνει με ΠΑΟΚ και ΠΑΟ. Εχω την αίσθηση, γνωρίζοντας και τον σεβασμό με τον οποίο πάντα αντιμετώπιζε η NOVA τον ΠΑΟΚ, καθώς επίσης και την αδιαμφισβήτητη, διαχρονικά, βούλησή της να κάνει το παν προκειμένου να έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματά του, πως θα του καταθέσει μία πρόταση η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή του στην συνδρομητική της πλατφόρμα.

Κι αν συμβεί αυτό, που σε ό,τι με αφορά το θεωρώ ως το πιθανότερο σενάριο, τότε πιστεύω πως δεν θα χαλάσει την κεντρική διαχείριση ο ΠΑΟ. Θα βρεθεί τρόπος για να ικανοποιηθούν οικονομικά και οι “πράσινοι”, ώστε κι αυτοί να ακολουθήσουν τους υπόλοιπους στο τηλεοπτικό σκέλος του πρωταθλήματος.

Επαναλαμβάνω ότι είναι θετικές οι εξελίξεις στο σκέλος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος, αφού όλα δείχνουν πως οι συμφωνίες που επίκεινται να επιτρέψουν ώστε να υπάρξει ηρεμία, αφενός, ενώ ταυτόχρονα θα εισρεύσουν, αφετέρου, έσοδα στα ταμεία των ΠΑΕ ικανά να αντισταθμίσουν τις απώλειες που θα εξακολουθήσουν να έχουν από την μη παρουσία θεατών στα γήπεδα και χορηγίες.

Ο κίνδυνος να μην αντέξουν κάποιες ομάδες τις οικονομικές συνέπειες λόγω κορωνοϊού μειώνεται, σίγουρα, πάρα πολύ με τις συμφωνίες που φαίνεται ότι θα κάνουν με τη NOVA

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.