Είναι να τους πιεις στο ποτήρι Γκάμα και Φετφα

Παναγιώτα Χαλκιά03 Φεβρουαρίου 2020

Φωτιές βγάζουν Μπρούνο Γκάμα και Γιάννης Φετφατζίδης. Οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν πρωταγωνιστές στην νίκη του Άρη επί του Πανιωνίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 22η αγωνιστική και βοήθησαν την ομάδα να διατηρηθεί στην πεντάδα.

Οι δύο τους αποτελούν σημείο αναφοράς για το παιχνίδι. Η μπάλα περνάει συχνά πυκνά από τα πόδια τους μέχρι να καταλήξει στην αντίπαλη εστία ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που με μία τους ενέργεια ξεσηκώνουν το κοινό και βρίσκουν δίχτυα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 55.8 % των φετινών τερμάτων έχει περάσει από τα πόδια τους.

Το παιχνίδι κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες ήταν ένα ακόμη παράδειγμα. Γκάμα και Φετφα όχι μόνο σκόραραν αλλά έκαναν ό,τι ήθελαν την αντίπαλη άμυνα, ταλαιπωρούσαν και μπέρδευαν τους αμυντικούς, άνοιγαν χώρους, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, ειδικά ο Πορτογάλος, και εάν ήταν και περισσότερο εύστοχοι ο δείκτης του σκορ θα είχε ανέβει.

Μπρούνο Γκάμα: Εγγύηση και ποιότητα

Ένας παίκτης που λατρεύει η κερκίδα και κάνει τη διαφορά. Από τις πρώτες του κιόλας παραστάσεις την περσινή αγωνιστική περίοδο μάγεψε τον κόσμο του Άρη και όχι μόνο. Ένας γρήγορος παίκτης, τεχνίτης με εξαιρετική αντίληψη που μπορεί να αγωνισθεί εξίσου καλά και στις δύο πλευρές της επίθεσης.

Ο σοβαρός τραυματισμός του έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι δύσκολα θα επιστρέψει. Δήλωσε ξανά παρών και απέδειξε ότι όταν μπορείς να χειριστείς το τόπι μια ρήξη χιαστών δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο. Ο Ένινγκ τον εμπιστεύεται και εκείνος φροντίζει να του το ανταποδίδει. Φέτος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα με οχτώ τέρματα ενώ έχει δημιουργήσει άλλα δύο.

Γιάννης Φετφατζίδης: Τι κάνει ο κοντός;

Πέρυσι έψαχνε να βρει τον εαυτό του. Η χαμένη ευκαιρία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ του έκοψε τα φτερά. Από την πρώτη ημέρα που ενσωματώθηκε στον Άρη έμοιαζε με ξένο σώμα. Απομονωμένος από τους υπόλοιπους προσπαθούσε να κερδίσει τους δαίμονες του. Τους οποίους όχι μόνο νίκησε αλλά τους παραδίδει και μαθήματα δημιουργίας.

Είναι απελευθερωμένος, διαφορετικός και ένα πολύτιμο χαρτί στην τράπουλα του Μίκαελ Ένινγκ. Ξεχωρίζει για την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα του. Κάνει άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα, είναι άσος στο ένας εναντίον ενός και δημιουργεί ρήγματα. Όταν ντριμπλάρει το «Κλ. Βικελίδης» μπορεί να τον χαζεύει. Έχει αγωνισθεί και στα 22 παιχνίδια πρωταθλήματος και μετρά τρία γκολ και έξι ασίστ.

Δύο παίκτες βαρόμετρα για τον φετινό Άρη, οι οποίοι με συμμάχους Ντιγκινί και Λάρσον έχουν πάρει από το χέρι το σύνολο και το οδηγό στο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.