Είναι μεγάλο στοίχημα για τον Γκαρσία ο επόμενος, προπονητικά, σταθμός του

Δημήτρης Κανελλάκης01 Ιουνίου 2021

«Σέβομαι την απόφαση του προέδρου, ώρα να προχωρήσω», είπε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Μέσο Ενημέρωσης της πατρίδας του, της Ουρουγουάης, ο Πάμπλο Γκαρσία.

Το αυτονόητο είπε ο προπονητής που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του κυπέλλου και της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα. Εξάλλου, δεν έχει άλλη επιλογή.

Ηταν πολύ συγκεκριμένο το πλαίσιο που του έθεσε ο Ιβάν Σαββίδης και πολύ συγκεκριμένες οι αποφάσεις που θα μπορούσε να πάρει. Ή θα αποδεχόταν την υποβάθμισή του, αναλαμβάνοντας τη Β' Ομάδα του ΠΑΟΚ, ή θα αποχαιρετούσε προχωρώντας για να δει τι δυνατότητες έχει για να εξαργυρώσει την πολύ μεγάλη επιτυχία που έκανε, στην πρώτη του σεζόν σε επαγγελματική ομάδα υψηλού επιπέδου.

Αυτό είναι, πλέον, το ζητούμενο για τον Γκαρσία. Τι προτάσεις θα έχει. Από πού θα είναι αυτές οι προτάσεις κι αν κάποια/ες εξ αυτών θα είναι τόσο καλή/ες που να αποδεικνύει πως άλλες ομάδες αξιολόγησαν την παρουσία του στον ΠΑΟΚ ως πολύ πιο σημαντική απ' ό,τι την αξιολόγησε ο ΠΑΟΚ.

Είναι ένα... στοίχημα για τον ίδιο αυτό που έχει μπροστά του ο Πάμπλο Γκαρσία. Μεγάλο στοίχημα. Θα κληθεί το επόμενο διάστημα να αποδείξει, ανάλογα και με το ποια θα είναι η ομάδα στην οποία θα δουλέψει, αν όντως χρειάζεται ακόμη δουλειά στο κομμάτι της προσωπικής του εκπαίδευσης και αυτοβελτίωσης, όπως του είπε ο Ιβάν Σαββίδης, ή αν είναι έτοιμος, όπως ο ίδιος δείχνει να πιστεύει, προκειμένου να σταθεί σε επίπεδο ανάλογο αυτού που χρειάστηκε να σταθεί όσο ήταν το αφεντικό στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Είμαι βέβαιος ότι θα μπει σε αυτό το... τριπάκι ο Ουρουγουανός. Κρίνοντας από τον παρορμητισμό που τον χαρακτηρίζει, από τις εν θερμώ αντιδράσεις τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου του, θεωρώ σίγουρο ότι περιμένει την ευκαιρία να δουλέψει σε μια καλή ομάδα, να δώσει τα πάντα για να πετύχει και με τις επιτυχίες του να μπαίνει στο... μάτι του ΠΑΟΚ.

Οπως και να 'χει, η εξέλιξη της προπονητικής καριέρας του Γκαρσία παρουσιάζει ενδιαφέρον. Πρωτίστως για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ οι οποίοι τον είχαν θεοποιήσει ως ποδοσφαιριστή και με τον ίδιο τρόπο τον αντιμετωπίζουν, πλέον, και ως προπονητή.

Αλλά και για όλους εμάς, βάζω και τον εαυτό μου μέσα, που ναι μεν πιστεύουμε ότι θα μπορούσε και λίγο καλύτερα να τον αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ, χωρίς όμως να παραβλέπουμε ότι είναι ένας προπονητής, ακόμη, με μηδενική εμπειρία...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.