Μεγάλη βραδιά η αποψινή, όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο

Δημήτρης Κανελλάκης14 Απριλίου 2022

Πολύ μεγάλη μέρα είναι η σημερινή. Όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν είναι το πιο συνηθισμένο πράγμα για το ποδόσφαιρό μας να έχει εκπρόσωπο στους «8» μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και να διεκδικεί την πρόκρισή του στους «4».

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση ό,τι έχει πετύχει μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ στην τρέχουσα διοργάνωση του Conference League. Ομως, δεν του αρκεί. Θέλει να πάει ακόμη πιο μακριά. Και η φιλοδοξία του είναι θεμιτή. Δικαιούται να ελπίζει και να πιστεύει...

Η Μαρσέιγ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα. Δεν είναι, όμως, ανίκητη. Δεν είναι φόβητρο. Αυτό, τουλάχιστον, έδειξε το ματς στο Βελοντρόμ. Ο ΠΑΟΚ του δευτέρου ημιχρόνου στη Μασσαλία απέδειξε ότι είναι ικανός να σταθεί με αξιώσεις σε αυτό το επίπεδο, ότι μπορεί να βάλει δύσκολα στους Γάλλους, να τους ζορίσει, να τους φτάσει σε σημείο να αισθανθούν ότι δεν έχουν λύσεις.

Στεκόμαστε, νομίζω, οι περισσότεροι στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στην Γαλλία, γιατί στο μεγαλύτερο διάστημά του ο ΠΑΟΚ ήταν τακτικά εξαιρετικός, είχε καθαρή σκέψη, συγκέντρωση, ξεκάθαρη στόχευση, σχέδιο για να παγιδεύσει την Μαρσέιγ.

Είναι άλλο ματς το αποψινό, διαφορετικό. Ωστόσο, πολλά από τα στοιχεία που είχε στο δεύτερο μισό του αγώνα στη Μασσαλία, πρέπει οπωσδήποτε να τα διαθέτει ο ΠΑΟΚ και στην Τούμπα. Και σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό.

Οι Γάλλοι θα είναι πιο επικίνδυνοι στην Τούμπα απ' ό,τι ήταν στην έδρα τους. Γι' αυτό και η διαχείριση από πλευράς ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτική, ακόμη πιο έξυπνη, ακόμη πιο αποτελεσματική.

Θα είναι σίγουρα παιχνίδι τακτικής. Οπότε το ζήτημα είναι να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να το φέρει στα μέτρα του, να έχει και την τύχη με το μέρος του. Θα του χρειαστεί, σίγουρα, να είναι με το μέρος του οι συγκυρίες, να μην είναι εναντίον του.

Πάντως, όλα είναι ανοιχτά. Ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία του. Αυτό είναι δεδομένο. Δεν είναι το φαβορί, ας μην γελιόμαστε. Δεν είναι, όμως, οήυτε χαμένος από το χέρι.

Γι' αυτό και θα είναι μεγάλη βραδιά η αποψινή, με τον ΠΑΟΚ να χρειάζεται, πρωτίστως, καθαρό μυαλό. Απ' όλους... Τους παίκτες του, τον προπονητή του, τον κόσμο του...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.