Εγωισμοί και εμμονές τραυματίζουν βαρύτατα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Δημήτρης Κανελλάκης13 Οκτωβρίου 2022

Το ξέρω ότι είναι πολύ κουραστικό να επανερχόμαστε σε ζητήματα που κατ' επανάληψη μάς έχουν απασχολήσει και τα έχουμε σχολιάσει, όμως, κάποια από αυτά είναι τόσο σημαντικά ώστε, όταν περνάει πάρα πολύς καιρός και δεν λύνονται, να αποτελούν θέματα που αυτομάτως βρίσκονται στην... ημερήσια διάταξη.

Αναφέρομαι στο θέμα του Μητρώου. Μήνες τώρα σέρνεται σταθερά μια αντιπαράθεση ανάμεσα στην ΕΠΟ και τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων από τη μια και τον υφυπουργό Αθλητισμού από την άλλη, η οποία -είναι αδιαμφισβήτητο αυτό- κάνει πολύ μεγάλο κακό στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Οι δύο πλευρές έχουν στυλώσει τα πόδια και δεν κάνουν ούτε μισό βήμα πίσω, δεν βάζουν ούτε... σταγόνα στο κρασί τους. Ο υπουργός επιμένει ότι οι ομάδες που δεν ανταποκρίθηκαν σε όσα απαιτούνται προκειμένου να εγγραφούν στο Μητρώο θα έχουν συνέπειες, η ΕΠΟ και οι Ενώσεις δηλώνουν ευθέως ότι δεν αποδέχονται το Μητρώο και συντηρούν το πολεμικό κλίμα.

Δεν ξέρω τι πιστεύει ο καθένας για τις ευθύνες που αναλογούν σε καθεμία από τις δύο πλευρές. Αυτό που ξέρω είναι ότι, κατά την άποψή μου, το θέμα θα μπορούσε να λυθεί και μάλιστα σχετικά εύκολα, αν βάζανε λίγο τον εγωισμό τους στην άκρη.

Διότι, με τόσο μεγάλο αριθμό σωματείων ανά την Ελλάδα να έχουν ενταχθεί στο Μητρώο, είναι αδιανόητο γι' αυτά που εξακολουθούν να είναι εκτός, τα πρωταθλήματα να μην διεξάγονται, τόσοι ερασιτέχνες αθλητές, σε ανδρικά πρωταθλήματα και πρωταθλήματα υποδομών, να μην μπορούν να αγωνιστούν.

Κι αν το πρόβλημα για κάποια σωματεία είναι οικονομικό, αν δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα μπορούσαν να ζητήσουν την συνδρομή της Πολιτείας και να λυθεί, όχι να μαίνεται αυτή η μάχη χαρακωμάτων και να μην ολοκληρώνεται μια μεταρρύθμιση, η οποία, παρά τις ενστάσεις επί της διαδικασίας που πολλοί εκφράζουν, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι είναι χρήσιμη και ουσιαστική.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.