Είναι κι η επίθεση του ΠΑΟΚ... γυμνή, για κλάματα οι αριθμοί των σέντερ φορ

Αρις Νικολάκης15 Δεκεμβρίου 2021

Πέσαμε – ναι, ναι… Πρώτος βαθμός πληθυντικού – να φάμε την άμυνα του. Την στοχεύσαμε ως αιτία των κακώς κειμένων του ΠΑΟΚ. Θεωρούσαμε μάλιστα, πως κάλυπτε τη γύμνια της, η επίθεση. Λαθέψαμε. Κι η επίθεση είναι αιτία των κακώς κειμένων του ΠΑΟΚ. Είναι κι αυτή …γυμνή!

Δεν το λέμε εμείς. Οι αριθμοί το λένε. Των καθ’ ύλην δε, αρμόδιων για γκολ… Των δύο σέντερ φορ, οι αριθμοί είναι για κλάματα! Μόλις 3 γκολ με 14 τελικές για τον Κάρολο Σφιντέρσκι σε 703 λεπτά Πρωταθλήματος. Και 2 γκολ με 13 τελικές για τον Τσούμπα Άκπομ σε 612 λεπτά.

Πενιχρό, πενιχρότατο το έργο τους…

Στο ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ο Τσούμπα Άκπομ ήταν εκτός προγράμματος. Κατέστη… εντός μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Νέλσον Ολιβέιρα. Ήταν τότε ιδανική επιλογή. Τον ήξεραν και τον εμπιστεύθηκαν. Τώρα; Δε δικαίωσε την επιλογή του.

Κι ο Κάρολ Σφιντέρσκι, παρά το boost από την εθνική Πολωνίας – και την ορθή ανανέωση του συμβολαίου του – κατώτερος των προσδοκιών κι αυτός.

Αμφότεροι πάντως, είναι από τους κορυφαίους στην κατηγορία των λαθών!

Αποτέλεσμα; Να προσδοκούν οι - κατ’ αρχήν …κουμπωμένοι με τη μεταγραφή του φίλοι του «δικέφαλου» - φίλοι του «δικέφαλου» την επιστροφή του Νέλοσν Ολιβέιρα στην ενεργό δράση. Και να σκέφτονται συνάμα διοικητική και τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ… Ή να συζητούν και για τον Αντόνιο Τσόλακ! Τούτο δε ενώ αφικνείται οσονούπω, ο Λεό Ζαμπά!

Ως εκ τούτων οφείλουμε, να επανορθώσουμε. Η άμυνα κι η επίθεση του ΠΑΟΚ μοιράζονται εξ ίσου ευθύνες για την αγωνιστική (κι ουχί μόνον) κατάρρευση του. Για το κέντρο; Α, αυτό εκτός συναγωνισμού έχει τις περισσότερες, τις μεγαλύτερες. Όχι φυσικά, όσες έχουν διοικητική και τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ. Για να τα λέμε τα πάντα, όλα…

Οι συγκεκριμένες αναφορές – οι μεν για το παρελθόν κι οι δε για το μέλλον – ουδόλως αλλάζουν το παρόν. Και το παρόν είναι στα Ιωάννινα. Ο αγώνας με τον ΠΑΣ είναι – όπως όλοι οι αγώνες πλέον, στο Πρωτάθλημα – δίχως άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης. Οποιοδήποτε άλλο θα βυθίσει βαθμολογικά τον ΠΑΟΚ σε τέτοιο βάθος ώστε, να προκαλέσει ανησυχία ακόμη και για τις ευρωπαϊκές θέσεις!

Και μην βιασθείτε ορισμένοι, να μας ψέξετε για κινδυνολογία. Ρίξτε μια ματιά στη βαθμολογία. Αντιληφθείτε τη θέση του ΠΑΟΚ μετά από νέα απώλεια βαθμού η βαθμών. Κι εδώ είμαστε…

Ο ΠΑΣ έπεται κατά 5 γκολ του ΠΑΟΚ επιθετικά (19-24) αλλά ο ΠΑΟΚ προηγείται κατά 8 αμυντικά (18-10). Με την διαφορά στην ισοβαθμία υπέρ της ομάδας της Ηπείρου. Τα αποτελέσματα των μεταξύ των αγώνων μετρούν μόνον σε περίπτωση ισοβαθμίας της διαφοράς των γκολ. Και σε αυτήν πάντως, σήμερα ο ΠΑΣ υπερτερεί του ΠΑΟΚ.

Είναι εκείνη η ήττα στην πρεμιέρα στην Τούμπα, βλέπετε. Εκείνη πληγή όχι απλά, δεν έκλεισε αλλά… πυορροεί ακόμη! Στο Πρωτάθλημα τουλάχιστον…

Αυτή βέβαια, είναι η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Υπάρχει κι η φωτεινή. Με νίκη ο «δικέφαλος» ανοίγει πάλι, τα φτερά του. Για να βγάλει απλά, τις τελευταίες του αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2021. Με αυτά τα φτερά για υψηλές πτήσεις στο 2022… δεν είναι. Να είμαστε ειλικρινείς.

Ανοίγοντας τα φτερά του σήμερα – στα Ιωάννινα - κόντρα στον ιδιαίτερα ισχυρό ΠΑΣ, ο ΠΑΟΚ ανοίγει τον ορίζοντα του. Είναι μία, ίσως η τελευταία του ευκαιρία, για να το πράξει. Μετά; Δε θα υπάρξει άλλη εάν κι όσον μείνει πίσω στην βαθμολογία.

Με λίγα λόγια; Με πλάτη στον τοίχο παίζει, πάλι. Για ν απορεί ο κόσμος του εύλογα: Θα ξεκολλήσει κάποτε από αυτόν, εφέτος;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.