Είναι κατάλληλο το timing για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα;

Δημήτρης Κανελλάκης20 Οκτωβρίου 2020

Προφητικό το άρθρο του Δημήτρη Κανελλάκη στην εφημερίδα Metrosport, που από χθες το βράδυ, όταν και γράφτηκε, αναρωτιόταν αν είναι ο κατάλληλος χρόνος για την επιστροφή των φιλαθλων στα γήπεδο. Το ίδιο προφανώς είναι και το σκεπτικό του πρωθυπουργού...

Αναλυτικά το άρθρο του Δημήτρη Κανελλάκη:

Την ώρα που στην χώρα μας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά, το ίδιο ο αριθμός των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ και των συμπολιτών μας που καταλήγουν, προκαλεί έκπληξη, νομίζω, η απόφαση που λήφθηκε από την κυβέρνηση για την επιστροφή, έστω και σε αυτό το μικρό ποσοστό (10%), των φιλάθλων στα γήπεδα της Super League 1.

Διευκρινίζω, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, ότι χαίρομαι που δίδεται και πάλι αυτή η δυνατότητα. Αλλωστε, σε διάφορες στιγμές τους τελευταίους μήνες είχα τονίσει πως, σε ό,τι με αφορά, δεν μπορούσα να καταλάβω πώς γίνεται να πραγματοποιούνται συναυλίες με χιλιάδες θεατές και να μην επιτρέπεται σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου χωρητικότητας 20.000 θεατών, για παράδειγμα, να βρεθούν 2.000 άνθρωποι.

Εύχομαι το εγχείρημα να πετύχει. Να μπορέσουμε, δηλαδή, με την παρουσία αυτού του αριθμού θεατών να γίνονται οι αγώνες και να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού, να μην χρειαστεί άρον-άρον να το πάρει πίσω η Πολιτεία.

Ομως, επαναλαμβάνω ότι τα πράγματα δεν είναι απλά. Και η χρονική στιγμή δεν είναι η καλύτερη. Για όσους παρακολουθούν τι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, είναι γνωστό πως σε πολλές περιοχές της Ελλάδας υπάρχει ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων και, σε μεγάλο βαθμό, αυτό οφείλεται σε εστίες που έχουν δημιουργηθεί -και- στον ερασιτεχνικό αθλητισμό (σε όλα τα σπορ).

Να σας δώσω κάποια παραδείγματα, που αφορούν στην Θεσσαλονίκη. Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών αποφάσισε να κλείσει όλες τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα ποδοσφαίρου, κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήρια κτλ), τουλάχιστον, μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η ΕΠΣΜ προβληματίζεται πάρα πολύ για το αν πρέπει ή όχι να αναβάλλει κάποιους αγώνες αφού έχει ενημέρωση από διάφορους συλλόγους που ανήκουν στη δύναμή της ότι αθλητές τους έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Πριν τρεις ημέρες ανακοινώθηκε ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου δεν θα πραγματοποιηθούν αγώνες μικτών ομάδων των Ενώσεων στο ποδόσφαιρο για προληπτικούς λόγους.

Υπ' αυτές τις συνθήκες, για τις οποίες όσοι έχουν καλύτερη εικόνα από εμάς εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες θα χειροτερέψουν, ξαναλέω ότι όσο κι αν μας ικανοποιεί που θα επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα της Super League 1, δεν παύει η απόφαση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής να μας προβληματίζει κιόλας για το κατά πόσο θα έχει θετικά αποτελέσματα ή θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.